За подршку пројектима цивилног друштва 70 милиона динара

За подршку пројектима цивилног друштва 70 милиона динара

Министарство заштите животне средине определило је 70 милиона динара кроз Јавни конкурс за доделу средстава за подршку пројектима цивилног друштва у области заштите животне средине у 2021. години.

Критеријуми за расподелу средстава су транспарентни сваком учеснику, јер су наведени у тексту Јавног конкурса у складу са Уредбом о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења („Службени гласник РС”, број 16/18).

Представници цивилног друштва који нису задовољни пласманом пројекта, имају прилику да у року од осам дана од дана објављивања прелиминарне листе, доставе приговор. Рок за достављање приговора и даље траје, а сви приговори ће бити размотрени пре објављивања коначне листе.

Министарство заштите животне средине доделиће  опредељена средства транспарентно и на основу Уредбе о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења.