Za podršku projektima civilnog društva 70 miliona dinara

Za podršku projektima civilnog društva 70 miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 70 miliona dinara kroz Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2021. godini.

Kriterijumi za raspodelu sredstava su transparentni svakom učesniku, jer su navedeni u tekstu Javnog konkursa u skladu sa Uredbom o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja („Službeni glasnik RS”, broj 16/18).

Predstavnici civilnog društva koji nisu zadovoljni plasmanom projekta, imaju priliku da u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne liste, dostave prigovor. Rok za dostavljanje prigovora i dalje traje, a svi prigovori će biti razmotreni pre objavljivanja konačne liste.

Ministarstvo zaštite životne sredine dodeliće  opredeljena sredstva transparentno i na osnovu Uredbe o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja.