Вести

db

Данас се обележава Међународни дан биодиверзитета

Данас се  обележава Међународни дан биодиверзитета, који je Генерална скупштина Уједињених нација прогласила у децембру 2000. године, како би се повећало разумевање и свест о питањима биодиверзитета, и у знак сећања на усвајање текста Конвенције о биолошкој разноврсности из 1992. године.

22.05.2022.
IV Stokholm

Србија спремна за конференцију Стокхолм+50

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић отворила је данас у Ботаничкој башти „Јевремовац“, завршне Националне консултације, организоване у оквиру припрема Србије за учешће на предстојећој глобалној конференцији “Стокхолм+50: здрава планета за просперитет свих – наша одговорност, наша прилика”.

20.05.2022.
irena

Вујовић угостила студенте ФПН-а, који су започели стручну праксу у Министарству

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић угостила је данас студенте мастер студија Факултета политичких наука у Београду, са смера Еколошка политика, који су започели стручну праксу у Министарству заштите животне средине. Састанку је присуствовао и продекан овог факултета, професор др. Дарко Надић.

17.05.2022.
Irena

Вујовић: Настављамо са уклањањем дивљих депонија

Настављамо да радимо за чистију будућност и решавамо проблем дивљих депонија у Србији, а уз средства која смо на последњем конкурсу определили за ту намену, резултат ће бити више од 700 очишћених локација за годину дана – изјавила је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић након што је потписала уговоре са представницима локалних самоуправа о додели средстава за уклањање дивљих депонија и пројекте заштите земљишта.

 

13.05.2022.
Vujovic Bugarska

Вујовић и Сандов потписали Споразум за унапређење сарадње Србије и Бугарске у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Србије Ирена Вујовић и потпредседник Владе за климатске политике и министар животне средине и вода Бугарске Борислав Сандов потписали су данас „Споразум o процени утицаја на животну средину (EIA) и стратешкој процени утицаја на животну средину (SEA) у прекограничном контексту“, чији је циљ да се унапреди сарадња у овој области.

06.05.2022.

УСВОЈЕН АКЦИОНИ ПЛАН ПРОГРАМА УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД 2022. ДО 2024. ГОДИНЕ

Министарство заштите животне средине обавештава заинтересовану јавност да је Влада Републике Србије на 131. седници усвојила Акциони план Програма управљања отпадом у Републици Србији за период од 2022. до 2024. године.

04.05.2022.
Vujovic-Bisevac povelja

Министарки Вујовић у Новом Пазару уручено признање „Повеља града“

Министарки заштите животне средине Ирени Вујовић данас је у Новом Пазару уручена „Повеља града“ за изузетан допринос развоју ове локалне самоуправе.

20.04.2022.
Vujovic-Bisevac

Вујовић: Настављамо са улагањем у еколошке пројекте у Новом Пазару

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас уговор са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, на основу којег ће локалној самоуправи бити додељена средства за реализацију пројекта пошумљавања на више локација.

20.04.2022.
IV posumljavanje

Вујовић потписала уговоре за пројекте пошумљавања широм Србије

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Палати Србија уговоре на основу којих ће бити додељена средства Министарства за укупно 42 пројекта пошумљавања и озелењавања, који ће се у овој години реализовати у 37 локалних самоуправа широм Србије.

 

20.04.2022.
Vujovic govornica

Вујовић отворила прве Националне консултације о животној средини, у сусрет конференцији Стокхолм+50

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић отворила је данас прве Националне консултације о животној средини, у оквиру припрема Србије за учешће на глобалној конференцији планираној за јун ове године, “Стокхолм+50: здрава планета за просперитет свих – наша одговорност, наша прилика”.

13.04.2022.