Вести

Интензивнe активности у циљу побољшањa квалитета ваздуха

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас Радној групи за системско решавање питања заштите ваздуха, на којој су усаглашени наредни кораци како би овај проблем био решен у најкраћем могућем року.

24.01.2023.
Radna grupa

Састанак Радне групе за израду Стратегије заштите животне средине

Први састанак Радне групе за израду Стратегије заштите животне средине - Зелена агенда за Србију одржава се данас, а отворила га је државна секретарка Министарства заштите животне средине Сандра Докић.

23.01.2023.
Вујовић

Састанак министарке Ирене Вујовић и народног посланика Радомира Лазовића

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са народним посланицима Радомиром Лазовићем и Ђорђем Павићевићем, на њихов захтев, о стању заштите животне средине у Србији и начинима да се еколошка слика побољша.

17.01.2023.
Vujovic Bulatovic

Састанак министарке Вујовић и посланика Булатовића

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са послаником Народне скупштине Дејаном Булатовићем о питањима заштите животне средине у Србији, а на састанку је договорен наставак отвореног дијалога и сарадње по питању свих тема из области екологије.

16.01.2023.
Vujovic Hil

Вујовић и Хил: Снажна сарадња Србије и САД и у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас у Палати Србија са амбасадором САД у Београду, Кристофером Хилом.

13.01.2023.

Дујановић: Заустављено цурење амонијачне воде из цистерне

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић рекао је поводом синоћњег акцидента на паркингу фирме Сага у Панчеву да сектор МУП-а за ванредне ситуације обезбеђује локацију и прати њено санирање.

13.01.2023.

ПОЗИВ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПОТРЕБА У ВЕЗИ СА ОПРЕМОМ ЗА САКУПЉАЊЕ ОТПАДА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У 2023. ГОДИНИ КОЈА ЋЕ СЕ ДАВАТИ НА КОРИШЋЕЊЕ

Министарство заштите животне средине позива јединице локалне самоуправе да доставе пријаву са подацима о својим потребама у вези са опремом за сакупљање отпада у циљу унапређења и заштите животне средине.

09.01.2023.
Вујовић

Министарка Вујовић и градоначелник Ђурић: Изградња Регионалног центра изузетно важна за све грађане

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем о изградњи Регионалног центра за управљање отпадом – Нови Сад.

09.01.2023.

Без прекорачења граничних вредности квалитета ваздуха и вода у Пироту

Према последњим подацима са мобилне станице у Пироту није било прекорачења граничне вредности амонијака. Сатне концентрације амонијака су се кретале од 4 µg/m3 до 6 µg/m3, а јучерашња дневна вредност била је 5 µg/m3 (максимална дозвољена концентрација за три сата је 200 µg/m3, а дневна гранична вредност је 100 µg/m3 ). Према последњим мерењима у 06 сати концентрација амонијака је 5 µg/m3.  

04.01.2023.

Позив за куповину заштићених врста, стечених противзаконитом радњом и заплењених у поступку инспекцијског надзора

На основу члана 123. став 4. Закона о заштити природе („Службени гласник РС”, бр. 36/09, 88/10 и 91/10-испр., 14/16, 95/18 – др. закон и 71/21), министар доноси одлуку о продаји, начину и условима продаје заштићених врста црних тартуфа стечених противзаконитом радњом, који су одузети у вршењу инспекцијског надзора од физичких лица. Продају се заштићене врсте и то:

1.         2.000 грама замрзнутог црног зимског тартуфа (Tuber macrosporum Vittad.), који се налази у Заводу за заштиту природе Србије.

2.         73.550 грама замрзнутог црног летњег тартуфа (Tuber aestivum Vittad.), који се налази у Заводу за заштиту природе Србије;

29.12.2022.