Вести

Инспекција Министарства заштите животне средине на терену након пожара у Бору

Инспекција Министарства заштите животне средине изашла је на терен одмах по избијању пожара у борској јами, који се догодио данас око 11 сати и због којег се над Бором надвио густ црн дим.

19.05.2023.
Вујовић

Вујовић са шефом Мисије ОЕБС-а о сарадњи у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас са шефом Mисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Јаном Братуом са којим је разговарала о сарадњи у примени прописа из области заштите животне средине.

17.05.2023.
Слика

Трећи састанак Управног одбора пројекта „ЕУ за Зелену агенду у Србији“

Данас је одржан Трећи састанак Управног одбора пројекта „ЕУ за Зелену агенду у Србији“ који су отворили државна секретарка Министарства заштите животне средине Сандра Докић, шеф операција Делегације ЕУ у Србији Никола Бертолини и стални представник УНДП-а у Србији Јакуп Бериш, а присуствовали су му и представници амбасада Шведске и Швајцарске, Европске инвестиционе банке и других министарстава.

11.05.2023.
Вујовић

Потписан Меморандум о сарадњи са Удружењем банака Србије

Министарство заштите животне средине и Удружење банака Србије потписали су Меморандум о сарадњи на пројектима унапређења заштићених подручја и очувања биодиверзитета на територији Републике Србије.

09.05.2023.
Вујовић

Потписани уговори за замену котлова у јавним установама и индивидуалним ложиштима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас уговорe са представницима 27 јединица локалне самоуправе за замену котларница у јавним установама и 19 јединица локалне самоуправе за замену индивидуалних ложишта, којима се додељују средства у складу са овогодишњим конкурсом Министарства.

26.04.2023.
Dujanović

Обележен Дан планете земље

Потписивањем уговора о сарадњи са Шумарским, Технолошко-металуршким и Биолошким факултетом Универзитета у Београду, и Факултетом за примењену екологију Футура, као и интернационалном акцијом примарне сепарације отпада у којој је учествовало више од сто студената, на Авали је обележен Дан планете Земље.

22.04.2023.

Процес консултација на тему деопозитног система

Министарство заштите животне средине  у наредном периоду покреће процес консултација на тему увођења депозитног система у Републици Србији.

11.04.2023.
слика

Семинаром за управљаче заштићених подручја у Сокобањи обележен Дан заштите природе

Заштићена подручја представљају најбоља места на којима се може показати колико смо способни да ујединимо и остваримо циљеве заштите природе и одрживог развоја, кроз сарадњу свих релевантних субјеката – Министарства заштите животне средине, управљача, локалне самоуправе и становништва.

 

11.04.2023.
слика

Студентска стручна пракса у Министарству

Студентска стручна пракса прилика је за стицање нових знања, искустава, радних навика, као и за практично упознавање са струком за коју се студенти школују. Министарство заштите животне средине учествује у пројекту који организује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са универзитетима у Републици Србији, а који управо има за циљ да студентима приближи рад јавне управе.

11.04.2023.
слика

Усвојена Уредба о проширењу СРП „Увац“

На седници Владе Републике Србије одржаној 6. априла усвојена је Уредба о проширењу укупне површине Специјалног резервата природе “Увац” на 11.750 хектара, што је за око 4 хиљаде хектара више него раније, а утврђени су и нови режими заштите I, II и III степена.

11.04.2023.