Вести

Саопштење

Изношењем неистина у појединим медијима о наводном доласку инспекције Бернске конвенције на Каменичку Аду и Шодрош, представници НВО „Свет и Дунав“ обманули су јавност злоупотребљавајући међународне институције и Конвенцију чији је Србија потписник.

21.09.2022.
IV

Вујовић: Србија за три пута повећала климатску амбицију

Mинистарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је данас да је  ревидираним Национално утврђеним доприносом, који је Влада усвојила у августу ове године, Србија повећала своју климатску амбицију за три пута и тиме дала допринос достизању глобалног циља за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште, што ће се позитивно одразити на привреду и квалитет живота грађана.

21.09.2022.

Међународни дан заштите озонског омотача – 16. септембар

Данас се обележава Међународни дан заштите озонског омотача, под слоганом „Заједничка сарадња штити живот на Земљи“ („Global cooperation protecting life on еarth“).

16.09.2022.
VujovicLucani

Вујовић у Лучанима: Наставићемо да унапређујемо квалитет животне средине у свакој општини у Србији

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас са председником општине Лучани Миливојем Доловићем нову гасну котларницу у Гучи, која је изграђена уз подршку министарства.

14.09.2022.
Irena

Вујовић председавала другом седницом Националног савета за климатске промене

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић председавала је данас другом седницом Националног савета за климатске промене, на којој су сумирани најважнији резултати у односу на претходно заседање, као и планови за наредни период.

12.09.2022.
Dujanovic

Дујановић обишао радове на уклањању дивље депоније у општини Рума

Државни секретар Министарства заштите животне средине Александар Дујановић обишао је данас са председницом општине Рума Александром Ћирић радове на уклањању дивље депоније у насељу Краљевци.

08.09.2022.
irena

Вујовић: Договорена интензивнија сарадња Србије и Црне Горе у области заштите животне средине

У склопу самита лидера иницијативе „Отворени Балкан“, министарка заштите животне средине Србије Ирена Вујовић састала се са министарком екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе Аном Новаковић Ђуровић.

02.09.2022.
Irena

Вујовић: После 30 година решили смо проблем депонијe у Трстенику

Несанитарна депонија "Осаоница" је након 30 година санирана и рекултивисана, а комунални отпад на овој локацији сада се одлаже у складу са стандардима – изјавила је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић након што је, заједно са председницом општине Миленом Турк, обишла депонију у Трстенику.

31.08.2022.

Неистина да је Министарство издало дозволу за изградњу фабрике за прераду опасног отпада у Лесковцу

Министарство заштите животне средине није издало дозволу за изградњу фабрике за прераду опасног отпада у Лесковцу, нити је за то надлежно. Јавност је обманута пласирањем нетачних информација које су одраз непознавања процедура, како од стране надлежних у градској управи града Лесковца, тако и појединих чланова градске скупштине који су тенденциозно ту тему преместили на политички терен.

18.08.2022.
Reka

Пријава за привредни преступ због угинућа рибе у општини Ариље

По пријави угинућа рибе из реке Моравица у општини Ариље, републичка инспекција заштите животне средине изашла је на терен у најкраћем року и констатовала да је до угинућа рибе дошло 07. августа 2022. године, јер је мини хидроелектрана „Брусник“ испуштала велику количину воде из акумулације.

12.08.2022.