Вести

Обавештење о почетку израде Програма за циркуларну економију

Министарство заштите животне средине, у складу са одредбама члана 32. и 34. Закона о планском систему Републике Србије (''Службени гласник РС'', број 30/18), обавештава заинтересовану јавност о почетку израде нацрта Програма за циркуларну економију са акционим планом за три године (у даљем тексту: Програм).

21.07.2021.
Испитује се узрок угинућа рибе у Колубари

Испитује се узрок угинућа рибе у Колубари

По пријему пријаве о угинућу рибе у Колубари, инспекција за заштиту животне средине одмах је реаговала и изашла на терен заједно са водном инспекцијом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и управљачем рибарског подручја.

18.07.2021.
Дујановић обишао радове на проширењу регионалне депоније Дубоко у Ужицу

Дујановић обишао радове на проширењу регионалне депоније Дубоко у Ужицу

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић обишао је данас радове на проширењу касете регионалне депоније „Дубоко“ у Ужицу, за још 400.000 тона комуналног отпада.

15.07.2021.
Вујовић: Нови закон за бољу заштиту природе

Вујовић: Нови закон за бољу заштиту природе

Закон о изменама и допунама закона о заштити природе усвојен је данас у Народној скупштини, а како је навела министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, нови пропис ће унапредити правни оквир, да би се на што бољи начин сачувала природна добра за будуће генерације.

14.07.2021.
Вујовић: Решавамо проблем аерозагађења у Крагујевцу

Вујовић: Решавамо проблем аерозагађења у Крагујевцу

Уговор са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) којим се опредељује 18 милиона евра за пројекат унапређења даљинског грејања у Крагујевцу, ратификован је данас у Народној скупштини, изјавила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић,  додајући да ће заменом котлова у топлани, угаљ у потпуности бити искључен из даљинског система грејања у том граду.

14.07.2021.
Vujovic1

Вујовић потписала споразум за унапређење сарадње са Факултетом политичких наука

Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић, потписала је данас споразум о сарадњи са представником Факултета политичких наука, професором Дарком Надићем, који ће омогућити унапређење рада и сарадње две институције, кроз заједничке стручне скупове, планирање и развој јавних политика, али и стручну праксу за студенте у Министарству.

13.07.2021.
Bojana4

СВЕТСКИ ДАН ХЛАЂЕЊА

Светски дан хлађења - World Refrigeration Day обележава се 26. јуна, почев од 2019. године.

Bojana1

 

12.07.2021.
Vujovic grupna

Вујовић: У пројекте заштите земљишта улажемо 333 милиона динара

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас са градоначелницима и председницима општина уговоре о суфинансирању реализације пројеката заштите и очувања земљишта као природног ресурса, за шта ће из буџета министарства у овој години бити издвојено готово 333 милиона динара.

Vujovic1

12.07.2021.
Vujovic UB

Вујовић у Убу: У наредном периоду градићемо регионални систем за управљање отпадом „Каленић“

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас у Убу са представницима локалних самоуправа из Колубарског и Мачванског управног округа, као и града Београда о пројекту изградње регионалног система за управљање отпадом „Каленић“, који ће се реализовати у наредном периоду.

12.07.2021.
Вујовић у Сремској Митровици и Иригу: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима

Вујовић у Сремској Митровици и Иригу: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Сремској Митровици и Иригу уговоре о додели две модерне чистилице, које ће олакшати посао јавно-комуналним предузећима у чишћењу и дезинфекцији јавних површина у тим локалним самоуправама.

10.07.2021.