Вујовић угостила студенте ФПН-а, који су започели стручну праксу у Министарству

irena

Вујовић угостила студенте ФПН-а, који су започели стручну праксу у Министарству

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић угостила је данас студенте мастер студија Факултета политичких наука у Београду, са смера Еколошка политика, који су започели стручну праксу у Министарству заштите животне средине. Састанку је присуствовао и продекан овог факултета, професор др. Дарко Надић.

Стручна пракса је предвиђена Споразумом о сарадњи који су прошле године потписали Вујовић и Надић, са циљем да се студентима завршних година и постдипломцима омогући да стекну практична искуства и унапреде знања из ове области.

irena

- Када смо потписали Споразум, жеља нам је била да унапредимо сарадњу две институције, како бисмо створили услове да се подржи што већи број младих и образованих људи у професионалном усавршавању. Подршком у њиховом професионалном развоју, кроз укључивање младих са факултетском дипломом у процесе стратешког планирања и развој јавних политика, дајемо им још један мотив да по завршетку студија остану у Србији и употребе стечене вештине у својој земљи. Стручна пракса је одличан начин за постдипломце да надограде теоријска знања која су стекли током студија и сигурна сам да ће их практичан рад у Министарству професионално обогатити, као и да ће у даљем раду на најбољи начин доприносити унапређењу заштите животне средине, а тиме и бољем квалитету живота за све нас – рекла је министарка Вујовић.

 irena

Студенти обављају праксу до краја септембра 2022. године, и то у секторима за заштиту природе и за управљање животном средином, затим сектору за управљање отпадом и отпадним водама и у сектору за стратешко планирање, пројекте, међународну сарадњу, европске интеграције и климатске промене.

 

На сваком сектору, делегирани су представници Министарства који ће упознати студенте са делокругом рада и систематизацијом Министарства, законодавним оквиром и доношењем прописа и другим активностима сектора. Студенти имају прилику и да  упознају праћење реализације пројеката и имплементације међународних конвенција, споразума, закона и друге прописе и активности у области заштите животне средине.