Вујовић: Решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву

Вујовић СД 1

Вујовић: Решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас у Смедереву радове на изградњи трансфер станице за претовар отпада, највећем еколошком пројекту у Подунавском округу.

Вујовић СД 2

Вујовић СД 3Реализацијом овог пројекта, решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву и околини, рекла је министарка.

„Драго ми је што сам се данас лично уверила да се радови на овом важном пројекту одвијају планираном динамиком. Поред тога што ће се на овом месту радити претовар отпада из Смедерева, уједно ћемо задовољити и потребе свих околних села. Трансфер станица је предуслов и за затварање и санацију градске депоније у близини, а отпад ће се према плану возити на регионалну депонију у Панчеву који ћемо модернизовати. Позивам грађане Смедерева и околине да се припреме, јер је следећи корак одвајање отпада у домаћинствима, за шта ћемо обезбедити неопходну опрему. Тиме ћемо комплетно решити проблем управљања отпадом и унапредити квалитет живота грађана", рекла је Вујовић.

Вујовић СД 4Министарка је истакла да се у Смедереву реализују и други еколошки пројекти од великог значаја за грађане.

"Министарство које водим је обезбедило средства за замену дотрајалог котла на угаљ савременим котлом на пелет у Основној школи   'Доситеј Обрадовић' у Вранову и ти радови се приводе крају. Претходних година смо у смедеревском насељу Сењак мењали котао у вртићу, на који су сада прикључени и други објекти, односно на еколошки прихватљивији енергент греје се више од 15.000 квадрата. Тиме смо унапредили квалитет ваздуха у овом делу Смедерева", рекла је Вујовић.

Вујовић СД 5