Vujović: Rešavamo problem upravljanja otpadom u Smederevu

Вујовић СД 1

Vujović: Rešavamo problem upravljanja otpadom u Smederevu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Smederevu radove na izgradnji transfer stanice za pretovar otpada, najvećem ekološkom projektu u Podunavskom okrugu.

Vujović SD 2

Vujović SD 3Realizacijom ovog projekta, rešavamo problem upravljanja otpadom u Smederevu i okolini, rekla je ministarka.

„Drago mi je što sam se danas lično uverila da se radovi na ovom važnom projektu odvijaju planiranom dinamikom. Pored toga što će se na ovom mestu raditi pretovar otpada iz Smedereva, ujedno ćemo zadovoljiti i potrebe svih okolnih sela. Transfer stanica je preduslov i za zatvaranje i sanaciju gradske deponije u blizini, a otpad će se prema planu voziti na regionalnu deponiju u Pančevu koji ćemo modernizovati. Pozivam građane Smedereva i okoline da se pripreme, jer je sledeći korak odvajanje otpada u domaćinstvima, za šta ćemo obezbediti neophodnu opremu. Time ćemo kompletno rešiti problem upravljanja otpadom i unaprediti kvalitet života građana", rekla je Vujović.

Vujović SD 4Ministarka je istakla da se u Smederevu realizuju i drugi ekološki projekti od velikog značaja za građane.

"Ministarstvo koje vodim je obezbedilo sredstva za zamenu dotrajalog kotla na ugalj savremenim kotlom na pelet u Osnovnoj školi   'Dositej Obradović' u Vranovu i ti radovi se privode kraju. Prethodnih godina smo u smederevskom naselju Senjak menjali kotao u vrtiću, na koji su sada priključeni i drugi objekti, odnosno na ekološki prihvatljiviji energent greje se više od 15.000 kvadrata. Time smo unapredili kvalitet vazduha u ovom delu Smedereva", rekla je Vujović.

Vujović SD 5