Вујовић потписала споразум за унапређење сарадње са Факултетом политичких наука

Vujovic1

Вујовић потписала споразум за унапређење сарадње са Факултетом политичких наука

Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић, потписала је данас споразум о сарадњи са представником Факултета политичких наука, професором Дарком Надићем, који ће омогућити унапређење рада и сарадње две институције, кроз заједничке стручне скупове, планирање и развој јавних политика, али и стручну праксу за студенте у Министарству.

-  Споразум који сам данас потписала је од велике важности за обе институције, јер ће допринети развоју сарадње, посебно када је реч о стратешком планирању и развоју јавних политика у области заштите животне средине. За Владу Србије и министарство које водим, екологија је један од главних приоритета. У наредним годинама чекају нас огромна улагања у ову област, како би еколошку слику Србије мењали на боље. У том великом послу, значи нам подршка академске заједнице  – рекла је Вујовић.

Vujovic2Према њеним речима, Министарство заштите животне средине отворено је за све конструктивне предлоге и сарадњу која за крајњи циљ има здравију животну средину и бољи квалитет живота грађана. 

Вујовић је рекла да је споразум такође основ и за организовање стручне праксе за студенте Факултета политичких наука који желе да стекну практична знања у државној управи и министарству које води. Намењена је пре свега младима завршних година основних студија и мастер академских студија, смера Еколошка политика.

- Циљ нам је да подржимо што већи број младих са факултетском дипломом у њиховом професионалном усавршавању и да допринесемо да теоријска знања која су стекли на факултету, примене и обогате кроз практичан рад. На такав начин их уједно и мотивишемо да по завршетку студија остану у Србији и својим вештинама допринесу развоју своје земље – рекла је Вујовић и позвала студенте да у наредном периоду прате позиве за праксу на ФПН-у, да се пријаве и придруже овој иницијативи.