Vujović potpisala sporazum za unapređenje saradnje sa Fakultetom političkih nauka

Vujovic1

Vujović potpisala sporazum za unapređenje saradnje sa Fakultetom političkih nauka

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, potpisala je danas sporazum o saradnji sa predstavnikom Fakulteta političkih nauka, profesorom Darkom Nadićem, koji će omogućiti unapređenje rada i saradnje dve institucije, kroz zajedničke stručne skupove, planiranje i razvoj javnih politika, ali i stručnu praksu za studente u Ministarstvu.

-  Sporazum koji sam danas potpisala je od velike važnosti za obe institucije, jer će doprineti razvoju saradnje, posebno kada je reč o strateškom planiranju i razvoju javnih politika u oblasti zaštite životne sredine. Za Vladu Srbije i ministarstvo koje vodim, ekologija je jedan od glavnih prioriteta. U narednim godinama čekaju nas ogromna ulaganja u ovu oblast, kako bi ekološku sliku Srbije menjali na bolje. U tom velikom poslu, znači nam podrška akademske zajednice  – rekla je Vujović.

Vujovic2Prema njenim rečima, Ministarstvo zaštite životne sredine otvoreno je za sve konstruktivne predloge i saradnju koja za krajnji cilj ima zdraviju životnu sredinu i bolji kvalitet života građana. 

Vujović je rekla da je sporazum takođe osnov i za organizovanje stručne prakse za studente Fakulteta političkih nauka koji žele da steknu praktična znanja u državnoj upravi i ministarstvu koje vodi. Namenjena je pre svega mladima završnih godina osnovnih studija i master akademskih studija, smera Ekološka politika.

- Cilj nam je da podržimo što veći broj mladih sa fakultetskom diplomom u njihovom profesionalnom usavršavanju i da doprinesemo da teorijska znanja koja su stekli na fakultetu, primene i obogate kroz praktičan rad. Na takav način ih ujedno i motivišemo da po završetku studija ostanu u Srbiji i svojim veštinama doprinesu razvoju svoje zemlje – rekla je Vujović i pozvala studente da u narednom periodu prate pozive za praksu na FPN-u, da se prijave i pridruže ovoj inicijativi.