Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздуха

Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздуха

Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздуха

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посадила је данас прве саднице на Старом граду и поручила да је озелењавање, посебно градских зона, од изузетног значаја за квалитет ваздуха који удишемо.

Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздухаПрве саднице, министарка је посадила заједно са председником те општине Радославом Марјановићем, а акција је део пројекта "Озелени Стари град“, који се реализује уз подршку министарства. Уз техничку подршку ЈКП "Зеленило Београд", засађен је нови дрворед дуж бициклистичке стазе, на потезу од Споменика браниоцима Београда ка Небојшиној кули.
 
- Драго ми је што учествујем у садњи дрвореда за будуће генерације Београђана. Важно нам је да озеленимо што више градских зона, а у том послу министарство је поуздан партнер градовима и општинама и наставићемо да подржавамо добре пројекте - поручила је Вујовић.
 
Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздухаРадослав Марјановић, председник Градске општине Стари град навео је да ће се садња наставити и у наредним данима на простору насеља 25. мај.

-Кренули смо од приобаља јер велики број наших суграђана и комшија своје слободно време проводе уз реку. Циљ нам је да у наредним годинама на територији наше општине засадимо велики број садница дрвећа како бисмо живот у центру учинили бољим и пријатнијим. У остварењу тог циља подршка Министарства заштите животне средине нам је важна и значајна, и надам се да ћемо кроз овакве конкретне пројекте наставити сарадњу – рекао је Марјановић.
 
Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздухаМинистарка Вујовић је подсетила да је за суфинансирање пројеката пошумљавања и озелењавања широм Србије, ресорно министарство издвојило 100 милиона динара и додала да је Стари град међу 38 општина и градова којима су додељена средства за ту намену.
 
- Желим да похвалим општину Стари град и све друге локалне самоуправе у Србији које су кандидовале добре пројекте на нашим конкурисма и тиме показале да је сегмет заштите животне средине високо постављен у њиховом раду. Све активности које су усмерене ка унапређењу квалитета животне средине, а генерисане су са локала, доприносе побољшању укупне еколошке слике Србије - истакла је Вујовић.