Vujović: Ozelenjavanje gradskih zona važno za kvalitet vazduha

Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздуха

Vujović: Ozelenjavanje gradskih zona važno za kvalitet vazduha

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posadila je danas prve sadnice na Starom gradu i poručila da je ozelenjavanje, posebno gradskih zona, od izuzetnog značaja za kvalitet vazduha koji udišemo.

Vujović: Ozelenjavanje gradskih zona važno za kvalitet vazduhaPrve sadnice, ministarka je posadila zajedno sa predsednikom te opštine Radoslavom Marjanovićem, a akcija je deo projekta "Ozeleni Stari grad“, koji se realizuje uz podršku ministarstva. Uz tehničku podršku JKP "Zelenilo Beograd", zasađen je novi drvored duž biciklističke staze, na potezu od Spomenika braniocima Beograda ka Nebojšinoj kuli.
 
- Drago mi je što učestvujem u sadnji drvoreda za buduće generacije Beograđana. Važno nam je da ozelenimo što više gradskih zona, a u tom poslu ministarstvo je pouzdan partner gradovima i opštinama i nastavićemo da podržavamo dobre projekte - poručila je Vujović.
 
Vujović: Ozelenjavanje gradskih zona važno za kvalitet vazduhaRadoslav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad naveo je da će se sadnja nastaviti i u narednim danima na prostoru naselja 25. maj.

-Krenuli smo od priobalja jer veliki broj naših sugrađana i komšija svoje slobodno vreme provode uz reku. Cilj nam je da u narednim godinama na teritoriji naše opštine zasadimo veliki broj sadnica drveća kako bismo život u centru učinili boljim i prijatnijim. U ostvarenju tog cilja podrška Ministarstva zaštite životne sredine nam je važna i značajna, i nadam se da ćemo kroz ovakve konkretne projekte nastaviti saradnju – rekao je Marjanović.
 
Vujović: Ozelenjavanje gradskih zona važno za kvalitet vazduhaMinistarka Vujović je podsetila da je za sufinansiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije, resorno ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara i dodala da je Stari grad među 38 opština i gradova kojima su dodeljena sredstva za tu namenu.
 
- Želim da pohvalim opštinu Stari grad i sve druge lokalne samouprave u Srbiji koje su kandidovale dobre projekte na našim konkurisma i time pokazale da je segmet zaštite životne sredine visoko postavljen u njihovom radu. Sve aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju kvaliteta životne sredine, a generisane su sa lokala, doprinose poboljšanju ukupne ekološke slike Srbije - istakla je Vujović.