Вујовић: Донирано 1.000 садница, корак ка унапређењу квалитета ваздуха у пет локалних самоуправа

IV2

Вујовић: Донирано 1.000 садница, корак ка унапређењу квалитета ваздуха у пет локалних самоуправа

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас Меморандум о сарадњи на основу којег ће компанија Меридиан донирати више од 1.000 младих садница, које ће бити посађене у пет локалних самоуправа.

Вујовић је потписала овај документ са представником Меридиана Вуком Динчићем, за пројекте пошумљавања на локацијама у Новом Саду, Суботици, Kикинди, Белој Цркви и Бачкој Паланци. Поред донације садница, ова команија ће поједине локалне самоуправе подржати и финансијски за планско уређење земљишта и терена.

IV1- Садња и пошумљавање представљају значајан корак у нашој заједничкој борби за бољи квалитет ваздуха и зато захваљујем компанији што је препознала значај пошумљавања и оваквом донацијом показала друштвену одговорност. За почетак, спровешћемо велику акцију пошумљавања у пет општина у којима послује и компанија Меридиан, а која је за ову акцију одвојила значајна средства. Свака општина је рекла које су им локације и врсте садница важне, као и које су им количине потребне, и свима се изашло у сусрет - рекла је Вујовић.

Вук Динчић је рекао да је ово само први корак у сарадњи са Министарством заштите животне средине, као и да се у будућности може очекивати још сличних пројеката.IV3

- У наредне три године уложићемо значајна средства у пројекте којима је циљ побољшање стања животне средине и здравља људи у локалним самоуправама у којима их спроводимо. Први корак је да спроведемо пројекте у пет локалних самоуправа, а даћемо све од себе да и убудуће организујемо сличне акције - рекао је Динчић.