Vujović: Donirano 1.000 sadnica, korak ka unapređenju kvaliteta vazduha u pet lokalnih samouprava

IV2

Vujović: Donirano 1.000 sadnica, korak ka unapređenju kvaliteta vazduha u pet lokalnih samouprava

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas Memorandum o saradnji na osnovu kojeg će kompanija Meridian donirati više od 1.000 mladih sadnica, koje će biti posađene u pet lokalnih samouprava.

Vujović je potpisala ovaj dokument sa predstavnikom Meridiana Vukom Dinčićem, za projekte pošumljavanja na lokacijama u Novom Sadu, Subotici, Kikindi, Beloj Crkvi i Bačkoj Palanci. Pored donacije sadnica, ova komanija će pojedine lokalne samouprave podržati i finansijski za plansko uređenje zemljišta i terena.

IV1- Sadnja i pošumljavanje predstavljaju značajan korak u našoj zajedničkoj borbi za bolji kvalitet vazduha i zato zahvaljujem kompaniji što je prepoznala značaj pošumljavanja i ovakvom donacijom pokazala društvenu odgovornost. Za početak, sprovešćemo veliku akciju pošumljavanja u pet opština u kojima posluje i kompanija Meridian, a koja je za ovu akciju odvojila značajna sredstva. Svaka opština je rekla koje su im lokacije i vrste sadnica važne, kao i koje su im količine potrebne, i svima se izašlo u susret - rekla je Vujović.

Vuk Dinčić je rekao da je ovo samo prvi korak u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, kao i da se u budućnosti može očekivati još sličnih projekata.IV3

- U naredne tri godine uložićemo značajna sredstva u projekte kojima je cilj poboljšanje stanja životne sredine i zdravlja ljudi u lokalnim samoupravama u kojima ih sprovodimo. Prvi korak je da sprovedemo projekte u pet lokalnih samouprava, a daćemo sve od sebe da i ubuduće organizujemo slične akcije - rekao je Dinčić.