Вујовић: Донација аутосмећара Сјеници допринеће бољем управљању отпадом

Sjenica

Вујовић: Донација аутосмећара Сјеници допринеће бољем управљању отпадом

Депонија „Говеђак“ у Сјеници ће бити затворена и санирана, а тренутно се ради на изради пројектно-техничке документације - изјавила је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, након што су у Београду председнику општине Сјеница Мунибу Мујагићу уручени кључеви од аутосмећара, који је сјеничком јавно - комуналном предузећу уступило на коришћење београдско ЈКП „Градска чистоћа“.

Sjenica

-Интензивно радимо и очекујем да пројекат за затварање депоније буде готов у јуну, а након тога ће кренути радови на санацији. Сјеница ће убудуће отпад одвозити на трансфер станицу у Новој Вароши коју градимо за четири општине, а ка којој ће, поред ове две општине, гравитирати и Пријепоље и Прибој. Трансфер станица је први корак ка решавању проблема управљања отпадом у овом делу Србије – рекла је Вујовић.

Министарка је навела да је приликом недавне посете предсeдника Вучића Сјеници, као један од проблема који се односи на заштиту и очување животне средине истакнуто то што општинском јавно - комуналном предузећу недостаје адекватан камион „смећар“ и захвалила руководству Града Београда и ЈКП „Градска чистоћа“ на обезбеђеној донацији.

Sjenica1

-Доделом овог возила решавамо тај проблем и доприносимо бољем управљању комуналним отпадом у Сјеници. Министарство које водим је прошле године обезбедило и 120 нових контејнера за ову општину, а у наредном периоду ћемо видети и шта је то још што можемо да учинимо када је реч о унапређењу стања животне средине и квалитета живота грађана у Сјеници  – рекла је Вујовић.