Vujović: Donacija autosmećara Sjenici doprineće boljem upravljanju otpadom

Sjenica

Vujović: Donacija autosmećara Sjenici doprineće boljem upravljanju otpadom

Deponija „Goveđak“ u Sjenici će biti zatvorena i sanirana, a trenutno se radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije - izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što su u Beogradu predsedniku opštine Sjenica Munibu Mujagiću uručeni ključevi od autosmećara, koji je sjeničkom javno - komunalnom preduzeću ustupilo na korišćenje beogradsko JKP „Gradska čistoća“.

Sjenica

-Intenzivno radimo i očekujem da projekat za zatvaranje deponije bude gotov u junu, a nakon toga će krenuti radovi na sanaciji. Sjenica će ubuduće otpad odvoziti na transfer stanicu u Novoj Varoši koju gradimo za četiri opštine, a ka kojoj će, pored ove dve opštine, gravitirati i Prijepolje i Priboj. Transfer stanica je prvi korak ka rešavanju problema upravljanja otpadom u ovom delu Srbije – rekla je Vujović.

Ministarka je navela da je prilikom nedavne posete predsednika Vučića Sjenici, kao jedan od problema koji se odnosi na zaštitu i očuvanje životne sredine istaknuto to što opštinskom javno - komunalnom preduzeću nedostaje adekvatan kamion „smećar“ i zahvalila rukovodstvu Grada Beograda i JKP „Gradska čistoća“ na obezbeđenoj donaciji.

Sjenica1

-Dodelom ovog vozila rešavamo taj problem i doprinosimo boljem upravljanju komunalnim otpadom u Sjenici. Ministarstvo koje vodim je prošle godine obezbedilo i 120 novih kontejnera za ovu opštinu, a u narednom periodu ćemo videti i šta je to još što možemo da učinimo kada je reč o unapređenju stanja životne sredine i kvaliteta života građana u Sjenici  – rekla je Vujović.