У Ивањици почело одвајање кућног отпада

Bina

У Ивањици почело одвајање кућног отпада

Имплементација пројекта одвајања кућног отпада, који спроводи Министарство заштите животне средине уз подршку Европске уније и Шведске, почела је и у општини Ивањица.

Ивањици је, у оквиру пројекта „Успостављање примарне сепарације комуналног отпада у четири региона за управљање отпадом: Дубоко, Срем-Мачва, Панчево и Пирот” додељен модеран камион за транспорт рециклажног отпада, 84 контејнера и 3.099 канти за одвајање отпада.

Пројекат подразумева доделу више од 90.000 канти и 26 ауто-смећара у 17 градова и општина, у циљу повећања процента рециклаже, како би се на тај начин смањиле количине отпада које завршавају на депонијама.

 Igraliste

Почетак имплементације пројекта обележен је манифестацијом која је недавно одржана у Ивањици, а којој су присуствовали државна секретарка у Министарству заштите животне средине Ивана Хаџи Стошић, председник општине Момчило Митровић, менаџер програма ЕИСП2 Џон Глејзбург, директор ЈKП ‘’Ивањица’’ Александар Митровић и други. У оквиру програма манифестације, учествовали су малишани из Предшколске установе ‘’Бајка’’, као и ученици основних школа “Милинко Kушић”, “Сретен Лазаревић” и “Kирило Савић”.