U Ivanjici počelo odvajanje kućnog otpada

Bina

U Ivanjici počelo odvajanje kućnog otpada

Implementacija projekta odvajanja kućnog otpada, koji sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Evropske unije i Švedske, počela je i u opštini Ivanjica.

Ivanjici je, u okviru projekta „Uspostavljanje primarne separacije komunalnog otpada u četiri regiona za upravljanje otpadom: Duboko, Srem-Mačva, Pančevo i Pirot” dodeljen moderan kamion za transport reciklažnog otpada, 84 kontejnera i 3.099 kanti za odvajanje otpada.

Projekat podrazumeva dodelu više od 90.000 kanti i 26 auto-smećara u 17 gradova i opština, u cilju povećanja procenta reciklaže, kako bi se na taj način smanjile količine otpada koje završavaju na deponijama.

 Igraliste

Početak implementacije projekta obeležen je manifestacijom koja je nedavno održana u Ivanjici, a kojoj su prisustvovali državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić, predsednik opštine Momčilo Mitrović, menadžer programa EISP2 Džon Glejzburg, direktor JKP ‘’Ivanjica’’ Aleksandar Mitrović i drugi. U okviru programa manifestacije, učestvovali su mališani iz Predškolske ustanove ‘’Bajka’’, kao i učenici osnovnih škola “Milinko Kušić”, “Sreten Lazarević” i “Kirilo Savić”.