Састанак са предстaвницима италијанске групације Confcooperative

Састанак са предстaвницима италијанске групације Confcooperative

20171128_111102Државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић, помоћник министра Слободан Перовић, секретар Министарства Бранислав Атанасковић и начелник Одељења за управљање пројектима у области животне средине Владица Божић састали су се са високим представницима италијанске групације Confcooperative.

На састанку су разматране могућности институционалног повезивања, сарадње и подршке пројектима Министарства заштите животне средине. Највише је било речи о пројектима везаним за пречишћавање отпадних вода, али и о ЕУ пројектима и актуелним преговорима у  вези са процесом приступања Европској унији, у чему групација  Confcooperative има велико искуство и пружа активну подршку институцијама Владе Италије.

Неколико чланица ове организације однедавно послују у Србији и њихова позитивна искуства у нашој земљи била су подстицај да направе искорак ка нашем тржишту, како би размотрили могућности даљих активности које би могле довести до већег инвестирања у области заштите животне средине у Србији.

На састанку су присуствовали г-дин Антонио Амбросио директор Federlavoro i Servizi, г-ђа Паола Манцини, задужена за ЕУ пројекте групације и Оливер Лепори генерални секретар Коморе италијанско-српских привредника.

Confcooperative групација окупља око 19.000 чланова, запошљава преко пола милиона људи и имају годишњи обрт од 66 милијарди евра, што уједно чини и 8 посто БДП-а Италије. Компанија у склопу групације, Federlavoro i Servizi, самa има 183 хиљаде запослених и имају годишњи обрт од 9,3 милијарде евра.  Њихово пословање концентрисано је на одрживост, услужне делатности, безбедност, мобилност и производне делатности.