Sastanak sa predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative

Sastanak sa predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative

20171128_111102Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić, pomoćnik ministra Slobodan Perović, sekretar Ministarstva Branislav Atanasković i načelnik Odeljenja za upravljanje projektima u oblasti životne sredine Vladica Božić sastali su se sa visokim predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti institucionalnog povezivanja, saradnje i podrške projektima Ministarstva zaštite životne sredine. Najviše je bilo reči o projektima vezanim za prečišćavanje otpadnih voda, ali i o EU projektima i aktuelnim pregovorima u  vezi sa procesom pristupanja Evropskoj uniji, u čemu grupacija  Confcooperative ima veliko iskustvo i pruža aktivnu podršku institucijama Vlade Italije.

Nekoliko članica ove organizacije odnedavno posluju u Srbiji i njihova pozitivna iskustva u našoj zemlji bila su podsticaj da naprave iskorak ka našem tržištu, kako bi razmotrili mogućnosti daljih aktivnosti koje bi mogle dovesti do većeg investiranja u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji.

Na sastanku su prisustvovali g-din Antonio Ambrosio direktor Federlavoro i Servizi, g-đa Paola Mancini, zadužena za EU projekte grupacije i Oliver Lepori generalni sekretar Komore italijansko-srpskih privrednika.

Confcooperative grupacija okuplja oko 19.000 članova, zapošljava preko pola miliona ljudi i imaju godišnji obrt od 66 milijardi evra, što ujedno čini i 8 posto BDP-a Italije. Kompanija u sklopu grupacije, Federlavoro i Servizi, sama ima 183 hiljade zaposlenih i imaju godišnji obrt od 9,3 milijarde evra.  Njihovo poslovanje koncentrisano je na održivost, uslužne delatnosti, bezbednost, mobilnost i proizvodne delatnosti.