Састанак поводом решавања питања изградње Центра за управљање чврстим отпадом у Врању

Вујовић 1

Састанак поводом решавања питања изградње Центра за управљање чврстим отпадом у Врању

На захтев Министарства заштите животне средине данас је у Београду одржан велики састанак поводом решавања питања несанитарних депонија и изградње Центра за управљање чврстим отпадом у Врању "Метерис". Састанку су, поред министарке Ирене Вујовић и представника МЗЖС присуствовали и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић са сарадницима, као и градоначелник Врања и председници општина Владичин Хан, Трговиште, Босилеград, Сурдулица, Бујановац и Прешево.

Вујовић 2"Изградња Регионалног центра за управљање чврстим отпадом у Врању изузетно је важан пројекат, који, иако је у надлежности Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, од велике је важности и за Министарство заштите животне средине. Док се не изгради Регионални центар, не можемо трајно да решимо проблем несанитарних депонија. Не можемо да их затворимо и санирамо. Зато молим све локалне самоуправе да одговорно и убрзано раде на свим корацима у фази припреме, како би овај центар био изграђен што пре, а све депоније биле саниране", рекла је министарка Вујовић.

Вујовић 3Министарка Ирена Вујовић подсетила је све председнике локалних самоуправа да ниједан проблем са несанитарним депонијама није пријављен МЗЖС и замолила да убрзано раде на оперативним корацима, попут експропријације земљишта, измештања далековода, односно, свега што је у надлежности локалних самоуправа, како би и изградња Регионалног центра за управљање отпадом што пре започела.

По налогу председника Републике Србије Александра Вучића, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, следеће недеље ће обићи Пчињски округ.