Sastanak povodom rešavanja pitanja izgradnje Centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju

Вујовић 1

Sastanak povodom rešavanja pitanja izgradnje Centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju

Na zahtev Ministarstva zaštite životne sredine danas je u Beogradu održan veliki sastanak povodom rešavanja pitanja nesanitarnih deponija i izgradnje Centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju "Meteris". Sastanku su, pored ministarke Irene Vujović i predstavnika MZŽS prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa saradnicima, kao i gradonačelnik Vranja i predsednici opština Vladičin Han, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Bujanovac i Preševo.

Vujović 2"Izgradnja Regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju izuzetno je važan projekat, koji, iako je u nadležnosti Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, od velike je važnosti i za Ministarstvo zaštite životne sredine. Dok se ne izgradi Regionalni centar, ne možemo trajno da rešimo problem nesanitarnih deponija. Ne možemo da ih zatvorimo i saniramo. Zato molim sve lokalne samouprave da odgovorno i ubrzano rade na svim koracima u fazi pripreme, kako bi ovaj centar bio izgrađen što pre, a sve deponije bile sanirane", rekla je ministarka Vujović.

Vujović 3Ministarka Irena Vujović podsetila je sve predsednike lokalnih samouprava da nijedan problem sa nesanitarnim deponijama nije prijavljen MZŽS i zamolila da ubrzano rade na operativnim koracima, poput eksproprijacije zemljišta, izmeštanja dalekovoda, odnosno, svega što je u nadležnosti lokalnih samouprava, kako bi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom što pre započela.

Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, sledeće nedelje će obići Pčinjski okrug.