Основна школа „1.октобар“ у Башаиду прелази на систем грејања на гас

Основна школа „1.октобар“ у Башаиду прелази на систем грејања на гас

Основна школа „1.октобар“ у Башаиду прелази на систем грејања на гас

У наредних 15 дана, када се заврши повезивање котларнице са гасном мрежом, ОШ "1. октобар" у Башаиду, у којој се од 1973. године ништа није радило када је замена дотрајалих котлова у питању, више се неће грејати на лож уље.

​Основна школа „1.октобар“ у Башаиду прелази на систем грејања на гас [Кликните и повуците да би померали] ​Радове на реконструкцији котларнице у школи обишли су посебна саветница министарке Сара Павков и Никола Лукач, градоначелник Кикинде.

- Суштина замене котлова и преласка на еколошки прихватљивији енергент значи и смањење аерозагађења, а то је један од приоритета Министарства заштите животне средине. И у Башаиду мештани ће имати лепшу и здравију животну средину и све предуслове за чистију будућност - рекла је Сара Павков.

Она је додала да локалне самоуправе имају рок до 1. октобра да реализују пројекте за које су им одобрена средства на конкурсу министарства.

​Основна школа „1.октобар“ у Башаиду прелази на систем грејања на гас [Кликните и повуците да би померали] ​Градоначелник Кикинде Никола Лукач нагласио је да се коначно, након толико деценија, у новој грејној сезони за загревање учионица, фискултурне сале, зборнице и осталих објеката више неће користити лож уље.

Средства за реализацију овог пројекта обезбедили су Министартво заштите животне средине и Град Кикинда.