Osnovna škola „1.oktobar“ u Bašaidu prelazi na sistem grejanja na gas

Основна школа „1.октобар“ у Башаиду прелази на систем грејања на гас

Osnovna škola „1.oktobar“ u Bašaidu prelazi na sistem grejanja na gas

U narednih 15 dana, kada se završi povezivanje kotlarnice sa gasnom mrežom, OŠ "1. oktobar" u Bašaidu, u kojoj se od 1973. godine ništa nije radilo kada je zamena dotrajalih kotlova u pitanju, više se neće grejati na lož ulje.

​Osnovna škola „1.oktobar“ u Bašaidu prelazi na sistem grejanja na gas [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Radove na rekonstrukciji kotlarnice u školi obišli su posebna savetnica ministarke Sara Pavkov i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

- Suština zamene kotlova i prelaska na ekološki prihvatljiviji energent znači i smanjenje aerozagađenja, a to je jedan od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine. I u Bašaidu meštani će imati lepšu i zdraviju životnu sredinu i sve preduslove za čistiju budućnost - rekla je Sara Pavkov.

Ona je dodala da lokalne samouprave imaju rok do 1. oktobra da realizuju projekte za koje su im odobrena sredstva na konkursu ministarstva.

​Osnovna škola „1.oktobar“ u Bašaidu prelazi na sistem grejanja na gas [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač naglasio je da se konačno, nakon toliko decenija, u novoj grejnoj sezoni za zagrevanje učionica, fiskulturne sale, zbornice i ostalih objekata više neće koristiti lož ulje.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedili su Ministartvo zaštite životne sredine i Grad Kikinda.