Нова подзаконска акта у области заштите вода

Нова подзаконска акта у области заштите вода

10-11-2016-zv_0008-2Дана 10.11.2016. године одржан је у Београду скуп под називом „Нова подзаконска акта у области заштите вода“, који је организовало Министарство пољопривреде и заштите животне средине у сарадњи са Привредном комором Србије.

На скупу су представљена нова усвојена подзаконска акта из области заштите вода: Уредба о измени Уредбе о граничним вредностима емисије загађујућих материја у воде и роковима за њихово достизање, објављена у „Службеном гласнику РС“, бр. 1/16 и Правилник о начину мерења и условима за мерење количине и испитивања квалитета отпадних вода и садржини извештаја о извршеним мерењима, објављен 01.04.2016.г. у „Службеном гласнику РС“, бр: 33/16, као и Уредбе које су усвојене у периоду од 2011. до 2016.године.

 Скупу је присуствовало око 100 учесника, представници привреде (потенцијалних загађивача вода), представници научних институција и акредитованих организација које се баве испитивањем квалитета вода.

10-11-2016-zv_0009-2Проф. др Божо Далмација и др Милена Бечелић Томин, ванредни професор са ПМФ- а Департмана за хемију биохемију и заштиту животне средине,Универзитета у Новом Саду су учествовали као стручни сарадници у припреми свих усвојених подзаконских аката из области заштите вода, а на скупу у ПКС Проф. др Божо Далмација и др Снежана Малетић, венредни професор су дали детаљнија појашњења која се односе на мониторинг отпадних вода у циљу праћења сагласности са граничним вредностима емисије за воде, као и захтеве код новог приступа у мониторингу отпадних вода. Представник Агенције за заштиту животне средине је ближе упознао присутне (потенцијалне загађиваче) о обавезама за извештавање.

Због велике заинтересованости представника индустријског сектора (потенцијалних загађивача вода), као и других заинтересованих страна, дана 22.11.2016. године у сали Регионалне привредне коморе Панчево, ул. Змај Јовина 1а са почетком у 11 часова у Панчеву, одржаће се скуп „Нова подзаконска акта у области заштите вода.

Презентације са скупа можете погледати овде.