Министарка Вујовић на Форуму за пословну и научну сарадњу Србије и Италије

Вујовић

Министарка Вујовић на Форуму за пословну и научну сарадњу Србије и Италије

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић говорила је данас на Округлом столу „Технолошке иновације: Зелена и енергетска транзиција“, који је одржан у склопу Форума за пословну и научну сарадњу Србије и Италије у Палати Србија. Министарка Вујовић представила је све важне пројекте које држава Србија спроводи у области зелене транзиције и истакла важност размене искустава и информација о активностима на скуповима као што је данашњи пословни форум.

Вујовић 1„Зелену транзицију не можемо да обезбедимо без технолошких иновација које треба да буду у служби ефикаснијег коришћења природних ресурса због чега овакви скупови имају велики значај, управо ради размене информација и искустава о иновативним решењима која нам стоје на располагању у свим областима заштите животне средине“, рекла је министарка Вујовић.

Мултисекторску италијанску делегацију чинили су и стручњаци из сектора обновљивих извора енергије, управљања отпадом и отпадним водама, циркуларне економије, биотехнологије...

Вујовић 2Форум је одржан у оквиру званичне посете италијанске државно-привредне делегације Србији, а отворили су га председник Републике Србије Александар Вучић и потпредседник Владе и министар спољних послова и међународне сарадње Италије Антонио Тајани.

 На Форуму су учествовали представници научне заједнице, факултета, института и асоцијација, као и  250 српских и150 италијанских привредника.

слика