Ministarka Vujović na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije

Вујовић

Ministarka Vujović na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović govorila je danas na Okruglom stolu „Tehnološke inovacije: Zelena i energetska tranzicija“, koji je održan u sklopu Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije u Palati Srbija. Ministarka Vujović predstavila je sve važne projekte koje država Srbija sprovodi u oblasti zelene tranzicije i istakla važnost razmene iskustava i informacija o aktivnostima na skupovima kao što je današnji poslovni forum.

Vujović 1„Zelenu tranziciju ne možemo da obezbedimo bez tehnoloških inovacija koje treba da budu u službi efikasnijeg korišćenja prirodnih resursa zbog čega ovakvi skupovi imaju veliki značaj, upravo radi razmene informacija i iskustava o inovativnim rešenjima koja nam stoje na raspolaganju u svim oblastima zaštite životne sredine“, rekla je ministarka Vujović.

Multisektorsku italijansku delegaciju činili su i stručnjaci iz sektora obnovljivih izvora energije, upravljanja otpadom i otpadnim vodama, cirkularne ekonomije, biotehnologije...

Vujović 2Forum je održan u okviru zvanične posete italijanske državno-privredne delegacije Srbiji, a otvorili su ga predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani.

 Na Forumu su učestvovali predstavnici naučne zajednice, fakulteta, instituta i asocijacija, kao i  250 srpskih i150 italijanskih privrednika.

slika