Међународни конгрес и изложба о КГХ

Међународни конгрес и изложба о КГХ

Међународни конгрес и изложба о КГХ

Сваке године у првој недељи децембра, у београдском Сава центру, одржава се Међународни конгрес за климатизацију грејање и хлађење (КГХ конгрес). Главни организатор КГХ конгреса је Савез машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије (СМЕИТС). На овом великом и значајном догађају, који се одржава већ 51 годину без прекида, сваке године учествује више од 150 излагача и посети га око 4500 представника заинтересованих организација, институција, приватних компанија

Представници Националне озонске канцеларије већ више од 10 година у низу заједно са имплементационом агенцијом УНЕП – UN Environment Programme (UNEP OzonAction) активно учествују на овом великом скупу и испред министарства надлежног за послове заштите животне средине представљају спровођење Монтреалског протокола у Републици Србији, законску регулативу која уређује област заштите озонског омотача, укључујући и спровођење прописаних мера које се односе на расхладни производни и сервисни сектор.

Ове године, имајући у виду потребу за прилагођавањем живота и рада у условима глобалне пандемије болести COVID-19, Друштво за КГХ Србије, у оквиру Савеза машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије (СМЕИТС), организује 51. Међународни конгрес и изложбу о КГХ као виртуелни скуп, у раније предвиђеном термину од 2. до 4. децембра 2020. годинe и том приликом сви заинтересовани ће моћи да посете виртуелни штанд Министарства заштите животне средине и UNEP OzonAction и погледају презентациу представника Министарства. Поред увек актуелних тема које се односе на енергетску ефикасност, зграде нула енергије, топлотне пумпе, паметне градове, коришћење обновљивих извора енергије, даљинско грејање и хлађење и друге теме из области технике хлађења, посебна пажња биће посвећена истраживањима и примени нових технологија у системима грејања и климатизације у условима пандемије.

За више информација о овом виртуелном скупу, учесницима и презентацијама можете посетити веб страну: https://kgh-kongres.rs/index.php/sr/program и виртуелни штанд након регистрације на: https://www.kgh2020.com/.