Međunarodni kongres i izložba o KGH

Међународни конгрес и изложба о КГХ

Međunarodni kongres i izložba o KGH

Svake godine u prvoj nedelji decembra, u beogradskom Sava centru, održava se Međunarodni kongres za klimatizaciju grejanje i hlađenje (KGH kongres). Glavni organizator KGH kongresa je Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS). Na ovom velikom i značajnom događaju, koji se održava već 51 godinu bez prekida, svake godine učestvuje više od 150 izlagača i poseti ga oko 4500 predstavnika zainteresovanih organizacija, institucija, privatnih kompanija

Predstavnici Nacionalne ozonske kancelarije već više od 10 godina u nizu zajedno sa implementacionom agencijom UNEP – UN Environment Programme (UNEP OzonAction) aktivno učestvuju na ovom velikom skupu i ispred ministarstva nadležnog za poslove zaštite životne sredine predstavljaju sprovođenje Montrealskog protokola u Republici Srbiji, zakonsku regulativu koja uređuje oblast zaštite ozonskog omotača, uključujući i sprovođenje propisanih mera koje se odnose na rashladni proizvodni i servisni sektor.

Ove godine, imajući u vidu potrebu za prilagođavanjem života i rada u uslovima globalne pandemije bolesti COVID-19, Društvo za KGH Srbije, u okviru Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), organizuje 51. Međunarodni kongres i izložbu o KGH kao virtuelni skup, u ranije predviđenom terminu od 2. do 4. decembra 2020. godine i tom prilikom svi zainteresovani će moći da posete virtuelni štand Ministarstva zaštite životne sredine i UNEP OzonAction i pogledaju prezentaciu predstavnika Ministarstva. Pored uvek aktuelnih tema koje se odnose na energetsku efikasnost, zgrade nula energije, toplotne pumpe, pametne gradove, korišćenje obnovljivih izvora energije, daljinsko grejanje i hlađenje i druge teme iz oblasti tehnike hlađenja, posebna pažnja biće posvećena istraživanjima i primeni novih tehnologija u sistemima grejanja i klimatizacije u uslovima pandemije.

Za više informacija o ovom virtuelnom skupu, učesnicima i prezentacijama možete posetiti veb stranu: https://kgh-kongres.rs/index.php/sr/program i virtuelni štand nakon registracije na: https://www.kgh2020.com/.