Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу

Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу

Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић разговарао је данас у Трговишту са Епископом врањским Пахомијем о проширењу предела изузетних одлика „Долина Пчиње“, чији је управљач  Српска православна црква, као и о успостављању новог споменика природе „Вражији камен - Просечник“.

Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу- Министарство заштите животне средине прихватило је иницијативу да се боље заштите природна добра, тако што ће се проширити подручје под заштитом „Долина Пчиње“ које се налази на територији Трговишта и Бујановца. Прихваћена је и иницијатива да се успостави ново заштићено подручје на територији Трговишта „Вражији камен – Просечник“, чији ће управљач такође бити Епархија Врањска. Очекујем да ће проширење територије под заштитом допринети томе да се природна добра Србије на најбољи начин сачувају за будуће генерације – рекао је Дујановић.
 
​Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу [Кликните и повуците да би померали] ​Према речима државног секретара, уредбе којима ће се проширити територија под заштитом у Пчињском округу, ускоро ће се наћи на јавној расправи. Он је позвао све заинтересоване да се укључе, јер је очување природе на најбољи начин заједнички циљ свих грађана.
 
​Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу [Кликните и повуците да би померали] ​На састанку државног секретара Дујановића и владике Пахомија, било је речи и о потенцијалним пројектима како би се нове заштићене зоне квалитетније уредиле. Састанку је присуствовала и в.д. директора Завода за заштиту природе Марина Шибалић, као и народни посланик из Бујановца Ненад Митровић.