Dujanović: Proširićemo teritoriju pod zaštitom u Pčinjskom okrugu

Дујановић: Проширићемо територију под заштитом у Пчињском округу

Dujanović: Proširićemo teritoriju pod zaštitom u Pčinjskom okrugu

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović razgovarao je danas u Trgovištu sa Episkopom vranjskim Pahomijem o proširenju predela izuzetnih odlika „Dolina Pčinje“, čiji je upravljač  Srpska pravoslavna crkva, kao i o uspostavljanju novog spomenika prirode „Vražiji kamen - Prosečnik“.

Dujanović: Proširićemo teritoriju pod zaštitom u Pčinjskom okrugu- Ministarstvo zaštite životne sredine prihvatilo je inicijativu da se bolje zaštite prirodna dobra, tako što će se proširiti područje pod zaštitom „Dolina Pčinje“ koje se nalazi na teritoriji Trgovišta i Bujanovca. Prihvaćena je i inicijativa da se uspostavi novo zaštićeno područje na teritoriji Trgovišta „Vražiji kamen – Prosečnik“, čiji će upravljač takođe biti Eparhija Vranjska. Očekujem da će proširenje teritorije pod zaštitom doprineti tome da se prirodna dobra Srbije na najbolji način sačuvaju za buduće generacije – rekao je Dujanović.
 
​Dujanović: Proširićemo teritoriju pod zaštitom u Pčinjskom okrugu [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Prema rečima državnog sekretara, uredbe kojima će se proširiti teritorija pod zaštitom u Pčinjskom okrugu, uskoro će se naći na javnoj raspravi. On je pozvao sve zainteresovane da se uključe, jer je očuvanje prirode na najbolji način zajednički cilj svih građana.
 
​Dujanović: Proširićemo teritoriju pod zaštitom u Pčinjskom okrugu [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Na sastanku državnog sekretara Dujanovića i vladike Pahomija, bilo je reči i o potencijalnim projektima kako bi se nove zaštićene zone kvalitetnije uredile. Sastanku je prisustvovala i v.d. direktora Zavoda za zaštitu prirode Marina Šibalić, kao i narodni poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović.