Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општине

Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општине

Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општине

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић потписао је данас са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница уговоре о додели опреме за сакупљање и рециклажу отпада коју је обезбедило министарство. Јавно-комуналним предузећима у четири општине данас је уручено укупно 480 контејнера и 260 канти за одлагање отпада.

Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општинеДржавни секретар је навео да ће 34 локалне самоуправе, које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом, добити нове судове за одлагање отпада.

-На овај начин желимо да помогнемо градовима и општинама, као и њиховим јавно-комуналним предузећима да повећају број контејнера, а старе и дотрајале да замене. Потребна опрема већ је стигла у Врање и Врањску Бању. Поделу данас настављамо у још четири општине - Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, а свака ће добити по 120 нових контејнера, док ће по 130 канти запремине 240 литара бити испоручено јавно-комуналним предузећима у Прибоју и Пријепољу – рекао је Дујановић.

Он је додао да ће ресорно министарство наставити да пружа подршку градовима и општинама у циљу што адекватнијег збрињавања отпада и унапређења животне средине.

Министарство је ове године обезбедило 2.940 контејнера и 3.225 канти за 34 града и општине, које су на јавном позиву аплицирале за ову опрему.