Dujanović: Nova oprema za čistije gradove i opštine

Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општине

Dujanović: Nova oprema za čistije gradove i opštine

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović potpisao je danas sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica ugovore o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu otpada koju je obezbedilo ministarstvo. Javno-komunalnim preduzećima u četiri opštine danas je uručeno ukupno 480 kontejnera i 260 kanti za odlaganje otpada.

Dujanović: Nova oprema za čistije gradove i opštineDržavni sekretar je naveo da će 34 lokalne samouprave, koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom, dobiti nove sudove za odlaganje otpada.

-Na ovaj način želimo da pomognemo gradovima i opštinama, kao i njihovim javno-komunalnim preduzećima da povećaju broj kontejnera, a stare i dotrajale da zamene. Potrebna oprema već je stigla u Vranje i Vranjsku Banju. Podelu danas nastavljamo u još četiri opštine - Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, a svaka će dobiti po 120 novih kontejnera, dok će po 130 kanti zapremine 240 litara biti isporučeno javno-komunalnim preduzećima u Priboju i Prijepolju – rekao je Dujanović.

On je dodao da će resorno ministarstvo nastaviti da pruža podršku gradovima i opštinama u cilju što adekvatnijeg zbrinjavanja otpada i unapređenja životne sredine.

Ministarstvo je ove godine obezbedilo 2.940 kontejnera i 3.225 kanti za 34 grada i opštine, koje su na javnom pozivu aplicirale za ovu opremu.