Да свет постане боље место за живот

Да свет постане боље место за живот

Mинистaр заштите животне средине Горан Триван, у име Владе Републике Србије и Министарства заштите животне средине, приредио је вечерас коктел добродошлице поводом одржавања Министарске конференције „Иновативна решења против проблема загађења у јужној и југоисточној Европи“ која ће бити одржана 4. и 5. децембра у Београду.

У обраћању званицама, министар Триван захвалио је Уједињеним нацијама, Програму за животну средину, на части и прилици да Србија буде домаћин скупа посвећеног заустављању загађења, који је значајан за регион и Европу.

„Србија ће покушати да све братске земље Јужне Европе повеже у нераскидиви ланац. Ми делимо исте еколошке проблеме, и ја верујем да је један од начина за њихово решавање да заједнички понудимо нова решења. Уколико  будемо одлучни, храбри и спремни да делујемо онако како се договоримо, за нашу Планету можда има наде“, истакао је министар.

Триван је изразио наду да ће у новом модерном добу свест људи сазрети до разумевања да је очување Планете и живота на њој главни цивилизацијски задатак,  „Дошло је време да подигнемо глас, не само у име човечанства, него у име целокупног живог света на Земљи. Време је да се ствари промене. Србија ће то урадити.“, рекао је Триван, и поручио да жели успешан рад учесницима Конференције, и да свет постане боље место за живот.

Коктелу су присуствовали министри и државни секретари земаља учесница, представници дипломатског кора, високи званичници међународних организација, представници државних установа и институција, академске јавности и други стручњаци из области заштите животне средине.