Da svet postane bolje mesto za život

Da svet postane bolje mesto za život

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, u ime Vlade Republike Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine, priredio je večeras koktel dobrodošlice povodom održavanja Ministarske konferencije „Inovativna rešenja protiv problema zagađenja u južnoj i jugoistočnoj Evropi“ koja će biti održana 4. i 5. decembra u Beogradu.

U obraćanju zvanicama, ministar Trivan zahvalio je Ujedinjenim nacijama, Programu za životnu sredinu, na časti i prilici da Srbija bude domaćin skupa posvećenog zaustavljanju zagađenja, koji je značajan za region i Evropu.

„Srbija će pokušati da sve bratske zemlje Južne Evrope poveže u neraskidivi lanac. Mi delimo iste ekološke probleme, i ja verujem da je jedan od načina za njihovo rešavanje da zajednički ponudimo nova rešenja. Ukoliko  budemo odlučni, hrabri i spremni da delujemo onako kako se dogovorimo, za našu Planetu možda ima nade“, istakao je ministar.

Trivan je izrazio nadu da će u novom modernom dobu svest ljudi sazreti do razumevanja da je očuvanje Planete i života na njoj glavni civilizacijski zadatak,  „Došlo je vreme da podignemo glas, ne samo u ime čovečanstva, nego u ime celokupnog živog sveta na Zemlji. Vreme je da se stvari promene. Srbija će to uraditi.“, rekao je Trivan, i poručio da želi uspešan rad učesnicima Konferencije, i da svet postane bolje mesto za život.

Koktelu su prisustvovali ministri i državni sekretari zemalja učesnica, predstavnici diplomatskog kora, visoki zvaničnici međunarodnih organizacija, predstavnici državnih ustanova i institucija, akademske javnosti i drugi stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine.