ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ЧУВАРА ЗАШТИЋЕНОГ ПОДРУЧЈА МАРТОВСКИ РОК 2022. ГОДИНЕ

Полагање стручног испита за чувара заштићеног подручја, у мартовском року 2022. године ће се одржати 30. марта 2022. године.

О тачном термину и распореду кандидата за полагање испита, Министарство ће накнадно, електронском поштом, обавестити управљаче заштићених подручја који су поднели за своје кандидате комплетну документацију и пријаву за полагање испита.

Стручни испит се састоји из општег дела (полаже се у облику теста) и посебног дела (полаже се пред члановима Комисије, усмено). Посебни део испита полагаће само кандидати који положе општи део. Оба дела испита полагаће се у истом дану.

 

Стручни испит за чувара заштићеног подручја у мартовском року полагаће се у згради СИВ-а III, Омладинских бригада 1, Београд, у следећем термину:

 

30. марта 2022. године, у сали Протокола на I спрату, општи део испита са почетком у 10:00 часова (тест), а посебни део испита (усмени) са почетком у 11:30 часова.

 

Приликом уласка у зграду неопходно је пријавити се обезбеђењу зграде (понети личну карту) и сачекати у холу.

 

Полагање стручног испита ће бити организовано у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, уз потпуну примену препоручених мера превенције приликом службених сусрета, што подразумева:

- избегавање руковања и других облика непосредног контакта;

- ношење заштитних маски;

- ограничен број присутних особа у циљу обезбеђивања физичке дистанце између учесника;

-коришћење веће просторије за одржавање испита како би се између учесника омогућила физичка дистанца.

 

Са циљем ефикасног спровођења прописаних мера заштите од заразне болести COVID-19 кандидати за полагање испита ће бити подељени у више група, у зависности од броја присутних кандидата и капацитета просторије у којој се одржава полагање испита.