За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и Бујановац

За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и Бујановац

За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и Бујановац

Kроз набавку опреме за унапређење квалитета живота грађана, Министарство заштите животне обезбедило је за Ниш, Житорађу, Босилеград и Бујановац укупно 480 контејнера и 324 канте.

 

За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и БујановацДржавна секретарка у Министарству заштите животне средине Ивана Хаџи Стошић је, током данашње посете Босилеграду и Бујановцу, потписала уговоре са представницима ових локалних самоуправа, на основу којих им министарство уступа опрему на коришћење. Хаџи Стошић је јуче посетила Ниш и Житорађу, где је такође потписала уговоре о уступању опреме локалним јавно комуналним предузећима.

За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и Бујановац- Сви заједно имамо задатак да допринесемо да јавни простори које грађани користе буду чистији.  Ово је управо један од начина да подржимо локалне самоуправе у том важном послу, односно да олакшамо рад јавним комуналним предузећима. Животна средина је једна, а брига о околини је један од најважнијих приоритета министарства из којег долазим – рекла је Хаџи Стошић.

За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и БујановацУ циљу подршке локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом, Министарство заштите животне средине обезбедило је нову опрему за укупно 34 града и општине. Уговорима који су потписани у протекла два дана, Босилеграду и Бујановцу, као и Нишу и Житорађи додељено је по 120 контејнера и по 131 канта на коришћење свакој од тих локалних самоуправа.