Вујовић: Заједно унапређујемо животну средину и квалитет живота свих грађана

Irena

Вујовић: Заједно унапређујемо животну средину и квалитет живота свих грађана

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић и руководством Градске општине Савски венац инклузивно игралиште за особе са инвалидитетом у београдском Хајд парку.

Простор око новоизграђеног игралишта оплемењен је и новим садницама, које су данас заједно посадили министарке Вујовић и Кисић, председник Градске општине Савски венац Милош Видовић и директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић.

irena

- Изузетна ми је част и задовољство што сам данас овде на позив министарке Кисић, и што смо у прилици да заједно отворимо кутак прилагођен особама са инвалидитетом. Хајд парк је зелена оаза у центру града коју годинама чувамо и у коју улажемо, а опремањем мобилијаром и справама намењеним особама са инвалидитетом сада је прилагођен свим категоријама становништва. У овом бисеру природе данас смо засадили велики број стабала, како би центар наше престонице био још боље место за живот и како бисмо побољшали квалитет ваздуха у овом делу града. То потврђује колико је Влади Србије, општинском и градском руководству важна чиста и здрава животна средина – рекла је Вујовић.

Stablo

Министарка је додала да је данашњи догађај пример одговорне социјалне политике и заједничког рада у циљу побољшања квалитета живота особа са инвалидитетом, али и унапређења стања животне средине.

irena

- Сви смо се потрудили да Београд, и Савски венац где се данас налазимо, буду без баријера и да сви грађани, без разлике, могу да уживају у овој прелепој природи. Убудуће ћемо се трудити да попут овог парка, и остале паркове широм Србије учинимо што приступачнијим и да уједно очувамо и заједничким снагама унапредимо животну средину – рекла је Вујовић.