Вујовић: Више од 20 милиона динара за пројекте заштите земљишта у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши

Вујовић: Више од 20 милиона динара за пројекте заштите земљишта у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши

Вујовић: Више од 20 милиона динара за пројекте заштите земљишта у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши

Вујовић: Више од 20 милиона динара за пројекте заштите земљишта у Пријепољу, Прибоју и Новој ВарошиМинистарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас три уговора на основу којих ће министарство са 20,2 милиона динара суфинансирати пројекте очувања и заштите земљишта као природног ресурса у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши.

Вујовић је потписала уговоре са председницима општина Владимиром Бабићем, Лазаром Рвовићем и Радосавом Васиљевићем. Пројекти обухватају чишћење и нивелацију терена, заштиту од ерозије и клизишта, уређење хумусом и травом, пошумљавање и изградњу еко паркова.

Вујовић: Више од 20 милиона динара за пројекте заштите земљишта у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши- Најпре желим да захвалим председницима општина на проактивности, зато што су желели добре пројекте на својој територији и што су на време конкурисали за средства министарства. Добијена средства биће коришћена за заштиту земљишта у зони ушћа реке Увац у реку Лим, затим на Златару и у Пријепољу. Рок за реализацију ових пројеката је крај новембра, а циљ нам је да се на месту девастираног простора и ерозивног земљишта направе еко паркови или други зелени кутак који ће грађани моћи да користе – рекла је Вујовић.

Вујовић је истакла да министарство које води са општинама Пријепоље, Прибој и Нова Варош има добру сарадњу, као и да ово није први конкурс на којем су ове општине добиле средства државе.

- До сада смо у овом крају суфинансирали пројекте којима је циљ смањење аерозагађења, тако што смо мењали дотрајале котларнице, пошумљавали смо и тек ћемо пошумљавати од јесени кад крене сезона. Затворили смо и санирали несанитарну депонију „Стањевине“, вишедеценијски проблем овог краја, а сада је на реду прибојска депонија, коју ћемо санирати кад завршимо изградњу трансфер станице у Новој Вароши. Одлучни смо у намери да решимо све проблеме који су раније били занемарени. Сада су стигли на ред и зато морамо сви заједно да се потрудимо, да спроводимо добре пројекте и да унапредимо квалитет живота грађана – поручила је Вујовић.