Вујовић у Старој Пазови обишла радове на санацији регионалног колектора

Вујовић Стара Пазова 1.jpg

Вујовић у Старој Пазови обишла радове на санацији регионалног колектора

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на санацији регионалног колектора Стара Пазова, по чијем ће завршетку проблем становника не само те општине, већ и градске општине Земун, бити трајно решен.

Вујовић Стара Пазова 2.jpg

“Санирамо колектор по хитном поступку јер су то тражили грађани Старе Пазове и градске општине Земун. Проблеми који су настали услед пуцања колектора у Старој Пазови који није добро функционисао, долазило је до изливања отпадних вода и фекалија које су стизале све до Бусија. Желим посебно да захвалим извођачима радова који су ми рекли да ће санација напрслог колектора бити завршена пре рока, јер је овај пројекат важан за грађане Старе Пазове и Земуна“, објаснила је Вујовић.

Вујовић Стара Пазова 3.jpg

Према речима потпредседнице Вујовић, паралелно са почетком радова у Старој Пазови, очишћен је канал Ладовача у насељу Бусије, у Земуну.

Вујовић Стара Пазова 6.jpg

"Замолићу и грађане да не бацају отпад у канал, како би остао чист што дуже. Ми ћемо са своје стране, наставити да радимо на санацији колектора, како се отпадне воде не би изливале у канал у Бусијама. Желим да захвалим и председницима Oпштине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу, као и Градске општине Земун Гаврилу Ковачевићу на иницијативи и упорности  које су показали. Министарство које водим ће увек подржати добре пројекте, који су у најбољем интересу грађана", рекла је Вујовић.

Вујовић Стара Пазова 9.jpg

Вујовић је навела и да Мистарство има одличну сарадњу са општином Стара Пазова, где су већ реализовани пројекти пошумљавања, а у наредне четири године у плану су и други зелени пројекти.

Вујовић Стара Пазова 10.jpg