Вујовић у Сремској Митровици и Иригу: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима

Вујовић у Сремској Митровици и Иригу: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима

Вујовић у Сремској Митровици и Иригу: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Сремској Митровици и Иригу уговоре о додели две модерне чистилице, које ће олакшати посао јавно-комуналним предузећима у чишћењу и дезинфекцији јавних површина у тим локалним самоуправама.

Вујовић је уговор о додели нове опреме потписала са градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић и председником општине Ириг Тихомиром Стојаковићем.

Вујовић у Сремској Митровици и Иригу: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима- Сремска Митровица и Ириг добили су по једну нову чистилицу која ради по најсавременијим стандардима, не емитује буку, а будући да је покреће електропогон не загађује околину и потпуно је еколошка. Не само што чисти јавне површине, него их и дезинфикује, а једном урађена дезинфекција траје четири месеца. Значајно је и што ће чистилица моћи да се користи и за мање површине попут дечијих игралишта - рекла је Вујовић.

Министарка је рекла да јој је драго што чистилице иду тамо где су најпотребније, наводећи да је то уједно један од примера подизања свести о значају животне средине.

Према њеним речима, у Сремској Митровици и Иригу министарство реализује и друге значајне пројекте.

ВујовићГоворећи о Иригу, Вујовић је рекла да је ова општина добила средства на конкурсу министарства за смањење аерозагађења, односно за замену котларнице у Дому здравља Врдник и за пошумљавање. Она је истакла да су Србији поребни модерни регионални рециклажни центри, а изградња таквог центра планирана је и у Сремској Митровици.

ВујовићВујовић је позвала локално руководство да прати конкурсе министарства, да припрема и кандидује пројекте како би се заједничким снагама подизали еколошки стандарди и унапредио квалитет живота грађана.