Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерације

Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерације

Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерације

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић присуствовала је данас акцији пошумљавања на локацији Рајчур у општини Србобран, где се уз подршку министарства сади 4.500 нових садница.

Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерацијеМинистарка Вујовић је захвалила председнику општине Радивоју Дебељачком, директору предузећа „Воде Војводине“ Срђану Кружевићу што учествују у садњи за будуће генерације, а посебно бројним грађанима и малишанима који су се прикључили овој великој акцији.

Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерације- Ово је пример изузетне сарадња локалне самоуправе, јер је председник општине био активан на нашим конкурсима, и често се обраћао Министарству са потребама грађана, како би у Србобрану подигао квалитет живота. Хвала и директору Кружевићу, који је донирао још 1.000 додатних стабала, које такође данас заједно садимо. Пошумљавање је од непроцењивог значаја за животну средину, и зато желим да истакнем да се тренутно сади 25.000 стабала у Старој Пазови, а акције садње спроводимо и у Сомбору, Кули, Апатину, Панчеву. Истичем локалне самоуправе у Војводини, јер је овај део земље по процентима слабије пошумљен, и зато нам је посебно важно да у Војводини подижемо свест о значају пошумљавања – рекла је Вујовић.

Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерацијеВујовић је навела да ће у Србобрану, уз подршку Министарства које води,   ускоро бити промењена котларница у Основној школи „Петар Драпшин“ у Турији, која ће прећи на еколошки прихватљивији енергент. Она је додала се у тој општини разматра и реализација капиталних еколошких пројеката, међу којима је изградња постројења за прераду отпадних вода и канализационе мреже, што ће унапредити квалитет живота грађана.

Вујовић у Србобрану: Садимо за будуће генерације- Србобран је на листи 26 локалних самоуправа у којима се планира изградња постројења за прераду отпадних вода, из кредита Развојне банке Савета Европе. У овом моменту тражимо најбоље решење, а инжењери прегледају пројектну документацију. У наредној години ћемо кренути са избором извођача и очекујем да ћемо се још виђати овде у Србобрану, и да ћемо заједно реализовати бројне зелене пројекте у вашој општини – рекла је Вујовић.