Вујовић у Петровцу на Млави: Изградњом трансфер станице унапређујемо управљање отпадом

Irena

Вујовић у Петровцу на Млави: Изградњом трансфер станице унапређујемо управљање отпадом

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на реализацији пројекта изградње трансфер станице са рециклажним двориштем у Петровцу на Млави, који ће унапредити систем управљања отпадом и квалитет живота грађана у овом делу Србије.

Пројекат у потпуности финансира Министарство заштите животне средине, а трансфер станица ће се користити за делимичан третман, складиштење и претовар отпада из четири општине – Петровца на Млави, Кучева, Жагубице и Малог Црнића.

irena

- Данас имамо прилику да обиђемо радове на изградњи комплекса будуће трансфер станице, а месецима раније смо разговарали и консултовали струку из министарства и општинског руководства шта је то што прво треба да урадимо како бисмо у овом региону унапредили систем управљања чврстим отпадом. Донета је одлука да се изгради трансфер станица, која је предуслов за затварање несанитарних депонија, а биће урађена по светским стандардима – рекла је Вујовић, након што је обишла радове заједно са председником општине Петровац на Млави Душком Нединићем.

irena

Министарка је истакла да, када је реч о управљању чврстим отпадом по савременим стандардима у овом округу, визија и крајњи циљ јесте изградња регионалног и рециклажног центра у Пожаревцу, за који се тренутно раде пројекти.

irena

- Ка регионалном и рециклажном центру у Пожаревцу ће гравитирати локалне самоуправе из читавог округа, међу којима је и Петровац на Млави и зато је трансфер станица важан корак у овом великом послу. У Петровцу на Млави градићемо и постројење за пречишћавање отпадних вода које ће покривати потребе око 12.000 становника. Желим да захвалим председнику општине Нединићу и његовом тиму што су имали спремне пројекте и што су се обратили министарству. Наш заједнички циљ је да унапредимо стање животне средине, а тиме и квалитет живота грађана у овом региону – рекла је Вујовић.

irena