Вујовић са министром Црне Горе: Еколошки проблеми не познају границе, сарадњом до чистијег Лима

Вујовић са министром Црне Горе: Еколошки проблеми не познају границе, сарадњом до чистијег Лима

Вујовић са министром Црне Горе: Еколошки проблеми не познају границе, сарадњом до чистијег Лима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и министар екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе проф. Др Ратко Митровић договорили су данас у Палати Србија потписивање новог Меморандума о сарадњи, којим ће се ближе дефинисати заједничке активности у области заштите животне средине, међу којима је и решавање проблема плутајућег отпада на реци Лим.

Вујовић са министром Црне Горе: Еколошки проблеми не познају границе, сарадњом до чистијег Лима- Еколошки проблеми не познају границе и зато је важно да се сви укључимо и да их заједно решавамо, јер здрава животна средина је изузетно важна за будућност свих наших грађана. Данас смо договорили наредне кораке и када је реч о решавању проблема плутајућег отпада на реци Лим. Министарство на чијем сам челу, расписало је конкурсе за постављање баријера на тој реци, а формирали смо и заједничко тело надлежних министарстава, и радну групу која ће мапирати све дивље депоније у сливу реке како бисмо кренули са њиховим уклањањем – рекла је Вујовић.
 
Вујовић са министром Црне Горе: Еколошки проблеми не познају границе, сарадњом до чистијег ЛимаВујовић је додала да је на састанку било речи и о појачаним инспекцијским контролама, али и о изградњи рециклажних центара и постројења за прераду отпадних вода.
 
- Оно што је сигурно, јесте да постоји воља за јачањем билатералне сарадње, а данас смо договорили и конкретне кораке – рекла је министарка.
 
Министар екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе Ратко Митровић рекао је да је циљ данашње посете, поред решавања проблема плутајућег отпада на Лиму, жеља да се продуби сарадња у области екологије.
 
Вујовић са министром Црне Горе: Еколошки проблеми не познају границе, сарадњом до чистијег Лима- Имамо велики проблем са чврстим отпадом и дошли смо да видимо како Србија решава тај проблем. Србија ће градити осам рециклажних центара, и та искуства ће нам бити корисна – рекао је Митровић.
 
На састанку је било речи и о темама попут едукације грађана како би се подигла свест о значају очувања здраве животне средине.