Вујовић обишла радове на изградњи канализационе мреже у општини Пећинци

Pecinci 1

Вујовић обишла радове на изградњи канализационе мреже у општини Пећинци

Mинистарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас заједно са министром за јавна улагања Марком Благојевићем и председником општине Пећинци Синишом Ђокићем, започете радове на изградњи канализационе мреже у насељу Попинци.

Вујовић је истакла да ће у два насеља у општини Пећинци бити изграђено 24 километра недостајуће канализационе мреже, чиме ће бити решен вишедеценијски проблем грађана.

Pecinci 2- Задовољство ми је што данас обилазимо почетак радова у Попинцима, а ускоро крећу радови и у насељу Прхово. Када реализујемо пројекте у ова два насеља, на канализациону мрежу биће прикључено више од 600 домаћинстава. Изградња недостајуће инфраструктуре, реализацијом оваквих пројеката, потребна нам је у читавој Србији, а решавање питања отпадних вода свакако је један од приоритета и Владе Србије и министарства које водим – рекла је Вујовић.

Министарка је истакла да је изградња канализације предуслов како би насеља могла да се прикључе на постојеће пречистаче отпадних вода или оне који ће тек бити изграђени у будућности. Она је навела да ће канализациона мрежа у Пећинцима бити прикључена на пречистач који већ постоји у индустријској зони ове општине.

Pecinci 3- Имамо спремне пројекте за изградњу канализације у још неколико насељених места у Пећинцима, које прегледамо. Данас је овде и министар Благојевић, са којим смо интензивно радили у претходне две године када је био на челу Канцеларије за управљање јавним улагањима, која је прегледала све пројекте, верификовала их, а где је било потребно радила су се и нова мерења. Зато сада можемо да почнемо да отварамо градилишта широм Србије и да градимо канализацију и постројења за пречишћавање отпадних вода. У овом тренутку имамо отворена градилишта у Горњем Милановцу, ускоро се отвара на Копаонику, али и широм Србије где је инвеститор Влада Србије из различитих кредитиних линија у сарадњи са различитим министарствима. То је највећи корак у подизању квалитета живота грађана и заштити животне средине – рекла је Вујовић.

Вујовић је истакла да је изградња канализационе мреже највећи, али не и једини пројекат у општини Пећинци. Према њеним речима, захваљујући доброј сарадњи са општинским руководством, очишћене су две дивље депоније, а у припреми су и други зелени пројекти. 

Pecinci 4