Вујовић обишла почетак радова на изградњи канализационе мреже у Бољевцу

Vujović Boljevac 5

Вујовић обишла почетак радова на изградњи канализационе мреже у Бољевцу

Радови на највећем еколошком пројекту у Бољевцу, на изградњи 10 километара недостајуће канализационе мреже, почели су данас симболично на Дан општине и у присуству министарке заштите животне средине Ирене Вујовић.

Vujović Boljevac 1Вујовић је поздравила раднике који су данас на терену започели велики посао, и замолила их да буду вредни, како би завршили у року овај пројекат.

„Изградња недостајуће канализационе мреже је важан пројекат, који ће грађанима Бољевца унапредити квалитет живота и зато је важно да се радови заврше што је пре могуће. Наредни корак, који планирамо у следећој години,  јесте припрема документације за постројење за прераду отпадних вода у овој општини“, рекла је Вујовић, која је почетак радова обишла заједно са председником општине Бољевац Небојшом Марјановићем.

Vujović Boljevac 2

Министарка је нагласила да се у овом моменту широм Србије гради 100 километара недостајуће канализационе мреже.

„Тренутно канализациону мрежу градимо и у Нишу, Горњем Милановцу, у Пећинцима, на Копаонику. Ускоро ће кренути и радови на изградњи постројења за прераду отпадних вода. У ове сврхе смо обезбедили 200 милиона евра из кредита Развојне банке Савета Европе, средства из европских фондова (IPA), а слични пројекти се реализују и кроз пројекте других министарстава. Реализацијом оваквих пројеката радимо на изгради еколошке инфраструктуре која је од стратешког значаја за Министарство које водим, јер са развојем и изградњом зелене инфраструктуре мењамо и слику Србије на боље“, рекла је Вујовић.

Vujović Boljevac 3

Она је навела да је изградња канализационе мреже највећи пројекат Министарства у овој општини, али не и једини. Подсетила је да су у овој општини већ успешно реализовани пројекти који су за циљ имали заштиту земљишта и бољи квалитет ваздуха кроз пројекат замене старе котларнице. У ове пројекте, Министарство је уложило више од 23 милиона динара.

Vujović Boljevac 4