Вујовић обишла очишћену дивљу депонију у Лозовику и заједно са грађанима засејала траву

Вујовић Лозовик 1

Вујовић обишла очишћену дивљу депонију у Лозовику и заједно са грађанима засејала траву

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас у Лозовику у општини Велика Плана очишћену локацију некадашње дивље депоније, где је заједно са грађанима и радницима јавно-комуналног предузећа засејала траву.

 

Вујовић Лозовик 2

Вујовић Лозовик 3Вујовић је подсетила да је која се простирала на површини од једног хектара, очишћена уз подршку Министарства заштите животне средине.

„Драго ми је што се велики број грађана данас окупио на овом месту да заједно сејемо траву. У Лозовику живи око 5.000 грађана којима је ова депонија била вишедеценијски проблем. Пројекат уклањања сметлишта кандидовала је локална самоуправа на иницијативу грађана који живе у близини. Ми смо им обећали да ћемо очистити локацију, што смо и учинили. Када никне трава коју смо данас заједно засејели, уместо депоније грађани ће имати зелену оазу", рекла је Вујовић.

Вујовић Лозовик 5Вујовић је поручила да је сада важно да локална самоуправа заједно са грађанима сачува очишћену локацију, а Министарство ће у те сврхе обезбедити видео надзор.

"Ово је важан, али не и једини пројекат који реализујемо у општини Велика Плана. Из средстава које смо ове године определили биће замењен котао на угаљ котлом на гас у Основној школи „Надежда Петровић“ у Доњој Ливадици, што ће унапредити квалитет ваздуха у околини школе. Министарство које водим ће наставити да улаже у зелене пројекте, јер тиме унапређујемо квалитет живота грађана", рекла је Вујовић.

Вујовић Лозовик 6