Вујовић: Напредују радови на изградњи трансфер станице „Бањица“

Вујовић: Напредују радови на изградњи трансфер станице „Бањица“

Вујовић: Напредују радови на изградњи трансфер станице „Бањица“

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас, заједно са председницом Владе Аном Брнабић, радове на изградњи трансфер станице „Бањица“, која је предуслов за изградњу модерног РегиВујовић: Напредују радови на изградњи трансфер станице „Бањица“оналног центра за управљање отпадом ка којем ће гравитирати четири општине. 

Кад се заврше радови, на ову локацију ће се довозити отпад из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице, који ће након селекције и претовара бити транспортован у регионални центар „Дубоко“ у Ужицу. Укупна вредност радова на изградњи трансфер станице износи 160 милиона динара. Вујовић је истакла да ће тиме бити завршена прва фаза решавања проблема одлагања и управљања отпадом у овом региону.

Вујовић: Напредују радови на изградњи трансфер станице „Бањица“- Реализацијом овог пројекта створиће се услови да, поред депоније Стањевине која је санирана и рекултивисана, затворимо и санирамо и несанитарну депонију у Прибоју на којој се тренутно одлаже и отпад из суседних општина. Пројекат за санацију је завршен, и то је посао који нас чека по завршетку радова на трансфер станици. Циљ нам је да системски решавамо проблем отпада и зато, кад завршимо овај велики посао, следећи корак је изградња модерног Регионалног центра за управљање отпадом за четири општине, који ћемо градити уз подршку Европске банке за обнову и развој. Тиме ћемо направити одржив систем за управљање отпадом и решити проблем за цео регион – рекла је Вујовић.

Вујовић: Напредују радови на изградњи трансфер станице „Бањица“Влада Србије улаже огромне напоре да подигне животни стандард грађана Пријепоља и суседних општина, рекла је Вујовић.

- Капитални пројекти који су у плану промениће лице овог дела Србије, а међу њима су и еколошки пројекти на којима убрзано радимо. Држава ће помоћи да се деценијски проблеми реше, јер нам је стало да се овај крај подједнако развија као и остали делови Србије. Радом, трудом, заједничким залагањем, истрајношћу и вером у просперитетнију будућност то ћемо и да остваримо – закључила је Вујовић.