Вујовић и Сандов потписали Споразум за унапређење сарадње Србије и Бугарске у области заштите животне средине

Vujovic Bugarska

Вујовић и Сандов потписали Споразум за унапређење сарадње Србије и Бугарске у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Србије Ирена Вујовић и потпредседник Владе за климатске политике и министар животне средине и вода Бугарске Борислав Сандов потписали су данас „Споразум o процени утицаја на животну средину (EIA) и стратешкој процени утицаја на животну средину (SEA) у прекограничном контексту“, чији је циљ да се унапреди сарадња у овој области.

Вујовић је истакла да је потписивањем Споразума успоставиљен правни оквир сарадње Србије и Бугарске у области заштите животне средине.

vujovic Bugarska 2- Данас смо одржали веома конструктиван састанак и потписали важан споразум, а све у циљу унапређења животне средине за будуће генерације. Наша два министарства интензивно сарађују последњих година, а у претходној години смо одржали низ састанака радних група које се баве прекограничним утицајем на животну средину. Састанци су од непроцењивог значаја, јер нам помажу да, кроз размену искуства, заједно налазимо најбољи начин да решавамо отворена питања која се тичу области заштите животне средине – рекла је Вујовић. 

Vujovic Bugarska 3Министарка Вујовић је захвалила Републици Бугарској на подршци Србији у процесу европских интеграција, а посебно када је реч о отварању Поглавља 27 – Животна средина и климатске промене.

- Бугарска страна се показала као добар партнер и зато желим да захвалим потпредседнику Владе Сандову на великој подршци Србији у отварању преговарачког Поглавља 27. Ово поглавље које се односи на животну средину и климатске промене за нас је веома значајно, даје нам додатну обавезу, али и подстрек да радимо још посвећеније и да наставимо да убрзано решавамо еколошке проблеме у Србији – рекла је Вујовић.