Вујовић: Договорена интензивнија сарадња Србије и Црне Горе у области заштите животне средине

irena

Вујовић: Договорена интензивнија сарадња Србије и Црне Горе у области заштите животне средине

У склопу самита лидера иницијативе „Отворени Балкан“, министарка заштите животне средине Србије Ирена Вујовић састала се са министарком екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе Аном Новаковић Ђуровић.

Министарке су током билатералног састанка размениле мишљења о заједничким активностима и сагласиле се да је неопходна још интензивнија сарадња две земље у области заштите животне средине.

irena

- Данас сам са колегиницом Новаковић Ђуровић још једном прошла кроз детаље Меморандума о разумевању и сарадњи у области заштите животне средине, који ће ускоро потписати наша два ресорна министарства. Овај документ је важан, јер ће ближе дефинисати заједничке активности, што ће убрзати решавање кључних питања у овој области која се тичу обе државе. Сложиле смо се да је неопходно да јачамо регионалну сарадњу и да заједно у континуитету унапређујемо стање животне средине, јер то је од значаја за наше грађане – рекла је Вујовић.

Према речима министарке Вујовић, управо је Меморандум основ за интензивирање прекограничне сарадње, а простор за заједничко деловање види пре свега у области управљања отпадом.