У Kладову на месту некадашње депоније ниче зелени простор за рекреацију

У Kладову на месту некадашње депоније ниче зелени простор за рекреацију

У Kладову на месту некадашње депоније ниче зелени простор за рекреацију

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић обишао је данас општину Kладово, где је кроз пројекте које подржава Министарство, уклоњена депонија у селу Ртково, а на месту некадашњег сметлишта ускоро ће бити завршена изградња простора за рекреацију.

У Kладову на месту некадашње депоније ниче зелени простор за рекреацију- Министарство из којег долазим је на јавном конкурсу доделило општини Kладово четири милиона динара за пројекат заштите земљишта. Из тих средстава је санирана депонија у селу Ртково и на том месту ћемо ускоро имати зелену површину, на којој ће бити посађено око 80 стабала и жбунасто растиње. Kладово је од Министарства добило и средства за уклањање дивљих депонија, а до сада смо, заједничким снагама очистили 26 сметлишта у овој општини. Увек ми је драго када видим да нека од локалних самоуправа, попут Kладова, води рачуна и спроводи пројекте на време. Локалне самоуправе су наш важан партнер у овом послу -  рекао је Дујановић.

У Kладову на месту некадашње депоније ниче зелени простор за рекреацијуПрема његовим речима, Министарство је у овој години спровело низ зелених пројеката, а будући да је остварен добар резултат, наставиће се са подршком и у 2022. години.

У Kладову на месту некадашње депоније ниче зелени простор за рекреацију- Министарка Ирена Вујовић је инсистирала и да се што пре крене у реализацију капиталних пројеката, попут изградње осам регионалних рециклажних центара ка којима ће гравитирати 50 локалних самоуправа, као и изградње пречистача отпадних вода у 26 локалних самоуправа са пратећом канализационом мрежом. Kада завршимо све започете пројекте, унапредићемо стање животне средине у нашој земљи – рекао је Дујановић.