Школа о планети Земљи

Школа о планети Земљи

Омладинска и образовна иницијатива чија је мисија је да шири идеје наставника и ученика широм света (TED-Ed) i UNEP у сарадњи са преко 30 организација покренули су „Школу о планети Земљи“, бесплатну платформу за образовање у области животне средине, која је намењена учитељима, родитељима, ученицима и заинтересованим грађанима, широм света. „Школа о планети Земљи“ омогућава ученицима да у периоду од 30 дана доживе авантуру о свету природе.

Платфома „Школа о планети Земљи“ садржи видео записе, писани материјал и активности, које ће бити преведене на 10 светских језика и које ће помоћи ученицима да разумеју животну средину. Платфома је бесплатно доступна на https://ed.ted.com/earth-school.

Процене UNESCO говоре да тренутно 1.5 милијарди ученика не иде у школе због Kовида-19. Управо због тога је UNEP, ТЕD-Еd, заједно са National Geographic, WWF и UNESCO у року од 2 недеље направио платфому ’’Школа о планети Земљи’’, за децу и младе узраста од 5 до 18 година која обухвата 30 школских дана, у периоду између обележавања Дана планете Земље и Светског дана заштите животне средине ( 5.јуна ).

ТЕD-Еd је наведену платформу направио уз помоћ своје богате интерактивне библиотеке која је настала захваљући преко 500.000 учитеља из целог света. Све материјале пажљиво је бирала група стручњака и сваки се састоји од практичног експеримента и открића природе.

Платформу је подржала и Ингер Андерсен, извршна директорка UNEP. Госпођа Андерсен сматра да у време Kовид-19 учење не сме да стане и да управо пандемија показује колико је свет дубоко повезан. Такође истиче да ће учење о природном свету бити од пресудног значаја изградњу боље и одрживије будућности за све.

Организације које су подржале израду платфоме: BBC Ideas, Basel, Rotterdam and Stockholm Conventions, Bill Nye the Science Guy, Conservation International, CEE, Earth Day Network, Earth Challenge 2020, Environment Online (ENO), GeSI, International Olympic Committee, IUCN, Institute for Planetary Security, Junior Achievement, Learning in Nature, Little Scribe, Minecraft, National Geographic Society, Ocean Wise, Only One, Royal Geographic Society, SciStarter, Sitra, TAT, TED-Ed, The Nature Conservancy, UN Convention on Biodiversity, UN SDSN / TRENDS, UN Technology Innovation Lab, UNCCD, UNDP, UNEP, UNESCO, UNFCCC, UN Food and Agriculture Organization, University of Pennsylvania, Vult Labs, World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS), World Organization of the Scout Movement (WOSM), Wild Immersion and WWF.

Za više informacija pozvati: Keishamaza Rukikaire, Head of News & Media, UNEP, +254717080753

Линк на извор: https://www.unenvironment.org/news-and-stories/press-release/earth-school-launches-keep-students-connected-nature-time-covid-19